Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Vasten

Wouter:
''Darling, morgen ga ik vasten en dan zal je vol bewondering naar mij kijken hoeveel energie ik zal uitstralen, want vasten is heel gezond, las ik net. Ik krijg een veel te dikke pens en daar wil ik vanaf.''
'' Doe je mee?''
''Je gaat je gang maar, ik eet morgen heerlijke erwtensoep en met jouw energie kan je morgen de kamer gaan behangen en daar verheug ik mij op.''

''Die energie krijg je, omdat je het verteringsmechanisme met rust laat en als het inderdaad zo is, dan zal behangen voor mij een fluitje van een cent zijn.''
De volgende morgen was aangebroken. Mien had de tafel gedekt met daarop één ontbijtbordje, een paar vers gebakken broodjes, roomboter, Saksische smeerworst, aardbeienjam en oude kaas. Een heerlijke geur van verse koffie kwam uit de keuken.

Wouter kwam zijn bed uit en rook die heerlijkheden, ging zich wassen en kleedde zich aan en ging naar beneden en nam plaats om te ontbijten.
Goedemorgen darling, krijg ik geen bordje?''
''Je zou toch gaan vasten om energie op te doen, heb je zelf gisteren gezegd.''
''Je hebt gelijk, ik zou vasten, nu moet ik sterk zijn.''
Hij dronk twee glazen water om het hongergevoel te temperen. Mien nam een hap van een knapperig broodje met oude kaas.
''Heerlijk die broodjes, ouwe.''

Hij hield zich flink, maar actief werd hij niet. Zijn maag rommelde zo verschrikkelijk en snakte naar eten. Tijdens de koffie om half elf ging Mien tegenover hem zitten en dronk de koffie met slagroom en at een tompoes. Het water liep uit zijn mond, wat moest hij lijden en zij had er schik in. Later in de middag stopte er een haringboer bij hem vlak voor de deur. Hij zag buurman Wim naar de kar toelopen en een haring aan de staart vasthield en achterover in zijn mond liet glijden.

Mien kreeg medelijden met hem, en zei:
''Ouwe, vergeet dat vasten nou maar, allemaal flauwekul, haal een haring en neem er voor mij ook één mee, met zuur en uitjes.''
Bleek geworden van het hongerlijden keek hij zijn vrouw aan, maar bleef bij zijn besluit te vasten.
Tegen vijf uur in de middag schonk Mien voor zichzelf een glas sherry in, en hij was gewend een kopstoot te drinken, maar hij kreeg niks.

Wanhopig keek hij rond, ik moet het volhouden, dacht hij. Even later zette Mien een pan op tafel met heerlijke erwtensoep. Ze at drie borden erwtensoep met de heerlijke worst van de Hema. Na de soep nam Mien nog een schaaltje met vanillevla met slagroom.
''Ik heb met je te doen ouwe, maar je houdt het vol en dat waardeer ik in je, was je altijd maar zo standvastig.''

Hij ging maar vroeg naar bed. Midden in de nacht werd Mien wakker en zag hem niet naast haar liggen. Op de wc was hij ook niet, dus liep ze zachtjes de trap af en ja hoor, wat ze al dacht, daar zat de boef met een groot bord erwtensoep voor zich en broodjes, bier en een borrel. Hij zag haar de kamer binnen komen, en zei:
''Het is geen doen dat vasten, ik voelde mij zo slap als een vaatdoek en kon van de honger niet slapen.''
Zij moest vreselijk lachen en nam ook maar een biertje en stak een klein sigaartje op. Wouter had zijn buikje lekker rond gegeten en samen gingen ze gearmd de trap op en gingen slapen.

Schrijver: kees niesse, 14 november 2011


Geplaatst in de categorie: voedsel

4.0 met 1 stemmen 1.377Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
15 november 2011
Email:
hmessielive.nl
Jouw verhaal vertelt op een lollige manier hoe oude mensen nog puberale of kinderlijke grillen kunnen hebben. Laten ze maar zijn zoals ze zijn, maar dan wel in grote lijnen.
Te oud voor zelfcorrectie zijn we nooit.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)