Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een romantisch, doch modern kerstverhaal

Al ben ik nog maar bijna 15 jaar, mij maken ze niets wijs. Kyrie, wil niets te maken hebben met al die poespas rond Kerstmis. Het is onzin om te geloven dat een goede vader zijn zoon laat doodmartelen voor het geteisem dat mensheid wordt genoemd. Het lijkt verdacht veel op een heidens mensenoffer. Trouwens zo zondig zijn we niet.
Er zijn alleen pechvogels als mijn vader, die al jaren in een TBS inrichting verblijft, omdat hij een man moest doodsteken. Vader had geld nodig en die knakker wilde het niet geven. Dan word je toch kwaad? Die goedzak is allang genoeg gestraft.
Vader Flip is een hele lieve papa. Mijn moeder wilde meteen niets meer van hem weten. Een mooie smoes om van de stakker af te komen.
Ik mocht er ook niet naar toe, maar met oom Daan, papa's broer, ga ik toch. Vader is er trots op dat ik al van die mooie borsten heb. Als hij het ongezien kan doen knijpt hij er zacht in. Best fijn! Ook dat schijnt al niet te mogen.
Hij zegt dat ik het aan niemand vertellen mag, omdat hij dan zeker voorlopig niet met verlof mag. Hij kan eventueel bij zijn broer logeren; mijn oom Daan.
Thuis kan hij niet terecht. Moeder is al aan haar derde vriend toe. Die heeft een leuke zoon. Als we samen naar bed gaan, krijg ik een handvol peppillen van hem.
Naar school ga ik ook niet meer. Al die kennis heb ik niet nodig, als ik maar goed met mannen kan omgaan. Dat is voor die jongens ook link. Het schijnt dat ik te jong ben, mannen die mij pakken worden maar meteen pedofiel genoemd. Nou ik heb er lak aan. Ik ben niet zo dom als mijn oudere broer, die zit zich rot te leren. Hij wil later dokter worden. Een nutteloos beroep. Als je echt wat mankeert ga je toch dood. Of ze schrijven allerlei troep voor waarmede het lijden alleen maar verlengd wordt.
De nieuwe vriend van ma is pas een echte uitgekookte. Hij wacht tot de aandelen laag genoeg op de beurs staan en koopt er dan erg veel. Een dag later verkoopt hij ze weer en heeft dan altijd winst omdat veel van die lui zo redeneren stijgen de koersen vanzelf. Hij handelt ook in gestolen spullen, die hij met veel winst verkoopt. Hij staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Er zijn meer handelaren in tweedehands spullen. Maar stiefpa koopt goedkoop in. Hij aait ook wel eens over mijn voorgevel. Best hoor! Ik krijg alles van hem wat ik wil.
Er is bij hem altijd meer stief dan het vaderschap.
Wat jammer toch dat mijn moeder nog uit het Stenen tijdperk stamt. Ze wil fatsoenlijk leven, zoals zij het noemt. Vriendlief komt haar aardig tegemoet. Hij draagt altijd stijlvolle kostuums en is eveneens goed gesoigneerd.
Zijn inkopen voor kerst liegen er niet om. Hij kocht niet de gewone kalkoen of andere oubollige dieren, maar een zwaan. Kaviaar en stukjes gefrituurde krokodil staan ook op het menu.
Het is allemaal goed bedoeld, maar ik ga lekker bij oom Daan en tante Agaath eten. Die maken een soort rijsttafel van kapucijners met allemaal kleine hapjes er bij, zoals gehakt balletjes piccalilly en nog veel meer. Het fijnste van alles vind ik het spekvet voor over de krielaardappelen en kapucijners. Ik mag er zoveel van nemen als ik wil. Het kan makkelijk! Door de pillen word ik toch niet vet. In de nacht nog een flinke vrijpartij met mijn stiefbroer of een kerel die er behoorlijk wat geld voor over heeft om met zo'n jong ding als ik te vrijen. Oom Daan kan er altijd wel een vinden.
Ik ben niet gek. Liever een stuk gajes dan een stuk armoede.
Die Kerst ga ik dus toch leuk maken. Mijn moeder kan niets tegen mij beginnen en die brave broer van me durft niet meer tegen zo'n valse kat als ik.

Lees ook mijn boek: 'Als ik me ophang breekt het touw.'
Kijk op de site van: www. uitgeverijdebrouwerij.nl
Het boek stat vol galgenhumor. Het is leuker en interessanter dan 'Haantjes' van Kluun, maar ik moet nog naam maken. De uitgever noemde mij de Nederlandse Sedaris, dat is onzin. Ik ben de enige echte Eelt.
U merkt het, met kerst ben ik stekeliger dan anders, maar ik neem aanstoot aan al die graaiers terwijl het grootste gedeelte van de wereld verhongert.

Schrijver: Eelt, 20 dec. 2011


Geplaatst in de categorie: familie

1,1 met 9 stemmen 4.333Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Albé
Datum:
21 dec. 2011
Deze ,opvallend weer als vanouds!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)