Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Bushalte naar de hemel

Er was eens een groot ziekenhuis en daar lagen christenen van allerlei gezindte naast elkaar broederlijk en zusterlijk en met hen de heidenmensen die nergens in geloofden.
Op een kwade dag brak er brand uit omdat een zuster had vergeten de stekker van de MRI scantunnel uit te doen.
Allen traden meteen hun lichaam uit. De heengegane zielen werden door de engelen gebracht naar hun mooie gezindtebussen.
Eerst de heidenen die nergens in geloofden, niet in God en ook niet in Gebod, met hun liep het ook niet zo goed af, die mensen gingen al op aarde nergens heen dus reden ze ook nergens heen simpel omdat er geen benzine in de bus zat en de bus het niet deed. Ze stonden in alle eeuwigheid gewoon voor niets in de bus hun te vervelen. Een bloemetje was er ook niet in de bus.

De gereformeerden die klaar wakker waren en in mooie jurken van goud in de bussen als ziel gingen hadden het fijn en reden hoog het heelal in door de sterren met volle vaart naar de hemel achter de sterren. Er werden wat borduurwerkjes door oude vrouwen geborduurd en er werden psalmen gezongen bij een glas melk.
Op de radio in de bus was soms iets te veel Mieke Telkamp aan het zingen.

De rooms katholieke zielen reden ook het heelal in maar de bus moest wel wat capriolen uithalen omdat er nogal wat lauwe zielen stevig aan het bier drinken waren.

De bus met de Jehovagetuigenzielen was de allerbeste. Ze dronken daar immers kruidenthee en de vrouwen waren er netjes gekapt en ze hadden mooie gewijde literatuur alleen er brak paniek uit bij de arme Jehovagetuigen want nergens in hun hele heilige boekjes volgens hen stond beschreven dat zielen verder leven al direct na het overlijden. Eerst werd daarom heftig geargumenteerd door de Jehova getuigenoudsten dat dit nare droom was wat ze overkwamen.

Want Jehovagetuigen horen in het echt eerst als doden te slapen bij de wormen en de mollen onder de kluiten aarde heel lief zonder gevoel en bewustzijn ook niet van het bestaan van God en daarna als rechtvaardigen met de trompet wakker te worden in oud genezen vel en genezen lichaam en botten.
Daar waren alle Jehovagetuigen het mee eens. Maar aangezien ze steeds maar voelden dat ze toch nu alleen maar uitgetreden zieltje en geest waren gingen ze maar weer hun heilige boekjes bestuderen letter na letter of het toch niet gewoon een beproevingsdroom van Jehova is.

Gelukkig ging hun busje het allerhoogst en dat troostte de Jehovagetuigen die er maar weer een kopje kruidenthee bij dronken met kruidentincturen van dokter Vogel waarop de bus nog verder en hoger klom op gouden wieletjes naar God dankzij het goede van Geloof en liefde.

De gereformeerden kwamen het eerst in de hemel via een zijpaadje met roosjes zonder dorens, ze werden opgevangen door een engeltje van Paulus. Ze kregen allemaal een lief kerststalletje en mochten er mee voor altijd in de lieve voor altijd heilige Kerststal met Maria en Jozef. Ze waren God ervoor dankbaar.

Met de lauwe katholieken achter in de bus die stevig alcohol consumeerden en ook nog een peuk rookten schoot het niet op. Maar dankzij een jongen die geel haar had en een rozenhoedje bad, de rest deed bijna nergens aan, uitgezonderd een paar Afrikanen die baden heel veel ook tot Jezus,Maria en Jozef ging ook hun bus naar de hemel en Petrus liet hen toe.
Ze kwamen bij de lammetjes in de hemel en mochten een engelenkoortje worden voor altijd voor Jezus,Maria en Jozef.

Maar de Jehovagetuigen, de meest onnozelen onder alle gelovigen kwamen veel verder. Ze reden met hun heilige bus door het open raam van de zolder van de hemel waar alleen Jehova zat. Nu Jezus hoogst persoonlijk omhelsde hen in tranen.
En ze kregen allemaal meteen een aureooltje om hun hoofd.
En ze mochten voor altijd de allerheiligsten zijn ook al begrepen ze er eerst geen biet van, fijn vonden ze het wel.

Ja zei Jezus, zalig de kleinen van geest en jullie kozen voor de ploegscharen.

Van zwaarden naar ploegscharen.
Dat jullie ook een beertje rare sekte waren dat worde jullie vergeven want kindertjes in vrede zijn ook gewoon kindertjes met lief en lee en fantasie en heilige kleurplaten. En weet wel:, arme vredelievende kindertjes daar smijt nare Klaas Vaak wel eens strooizout in de ogen van.
De heilige kleurplaten van de Jehovaschilders in de Wachttoren zijn ook heel zoet. Jezus was daar ook mee ingenomen dus kregen alle Jehovagetuigen daarvoor een potlood voor cadeau en kleurde Kindje Jezus hun heilige witte jurken van de Jehovagetuigen in hemelse kleuren, kleuren die wij op aarde niet hebben.
Jezus gaf ze ook allemaal nog een kruis om te aanbidden en ook nog een vulkoek.

Schrijver: cornil, 17 maart 2012


Geplaatst in de categorie: religie

1.5 met 2 stemmen 174Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
18 maart 2012
Email:
hmessielive.nl
Een kernachtig verhaal dat weergeeft hoe het vermeende volk van Jehovah, ondanks zijn bekrompen geest en onnozelheid toch zeer oprecht is.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)