Inloggen
Per 1 maart 2020 wordt de site Nederlands.nl (incl. de bijbehorende domeinnamen) ter overname aangeboden door de eigenaar/hoofdredacteur, die in maart 2020 de mooie leeftijd van 77 jaar bereikt en graag de site ter overname aanbiedt aan een persoon, bedrijf of instelling, die de site verder wil uitbouwen.

Men kan met hem hierover in overleg treden via mostertman@nederlands.nl

voeg je verhaal toe

tabblad: verhalen

< vorige | alles | volgende >

verhaal (nr. 4502):

Een nieuwe wereld

Een paar jaar geleden zat ik in een autobus op weg naar huis. De bus reed op de snelweg en de chauffeur moest zijn snelheid verminderen voor een file. Een aparte baan voor de bussen was er nog niet. Toen ik naast het raam zat, zag ik een andere bus links van mij ook langzamer gaan rijden. In die bus zat ook bij het raam een oudere dame, ze had lang rood haar en een smal lief gezichtje. Ze keek naar me met een glimlach en opeens zwaaide ze met een rechthoekig bordje waarop ''Vrolijk Pasen'' stond. Vond ik wel leuk, want alles wat afwijkt van het zogenaamde ware, vind ik prima, dus wuifde ik vriendelijk met mijn rechterhand naar haar. Toen ik dat deed stak ze haar tong naar mij uit en ik moest lachen, heerlijk dat soort mensen, dacht ik. Een meisje van misschien twaalf jaar die naast mij zat, zag het kennelijk ook en begon te grinniken.
''Dat mens in niet goed bij haar hoofd'', zei ze.

''Ze bedoelt het misschien wel goed meisje, want binnenkort is het Pasen'', zei ik.
''Maar dan ga je toch niet met een bordje zwaaien, ik zou het niet doen en ze stak ook nog haar tong naar u uit, ik zag het duidelijk, mijnheer.''
De bus naast ons reed verder en toen wij ook weer reden kwamen we na een paar kilometer weer naast die bus tot stilstand. Het was erg druk op de weg in het spitsuur. Weer zag ik die dame en ze begon met het bordje te zwaaien, maar nu stond er op:
''Jezus zal terugkeren op aarde''.

Kennelijk stond dat aan de andere zijde van het bordje.
''Is dat zo mijnheer, en als Jezus echt terug zal keren op aarde, wat gaat er dan gebeuren mijnheer, weet u het?''
''Zal ik je vertellen, mag ik vragen hoe je heet?''
''Ik heet Denise, mijnheer.''
''Moet je horen Denise, zoals je wel ziet behoor ik tot de ouderen. Een paar jaar geleden heb ik een bijbelcursus gevolgd, het woord van God zoals de leraar het vertelde. God heeft het beste met de mensen op aarde voor, maar het is zo jammer, dat velen zijn geboden saboteren, daar is Hij zo verdrietig om.

Met tranen in de ogen ziet God het vanuit de hemel, daarom stuurde Hij zijn zoon Jezus Christus naar de aarde om het evangelie van God te verkondigen. Wanneer je het evangelie zou aanvaarden dan werden je zonden vergeven. Helaas was het zo, dat Jezus door een mede discipel ( Judas) werd verraden. Hij werd namelijk beschuldigd van heiligschennis. Toen werd hij gearresteerd en voorgeleid aan de hoge priester Kajafas en aan de Romeinse stadhouder Pontius Pilatus, die het oordeel over Jezus overliet aan het volk.

Jezus werd toen naar Golgotha gebracht en onderweg gemarteld en bespot. Zijn verrader Judas kreeg spijt toen hij zag wat hij had aangericht en pleegde zelfmoord. Na een vreselijk lijden is Jezus aan het kruis overleden en daarna in een graf gelegd. Dat gebeurde allemaal op Goede Vrijdag. Op de zondag na deze vrijdag wilde men Jezus balsemen, maar zijn graf bleek leeg te zijn en moet Jezus opgestaan zijn uit de dood. Dat noemt men de wederopstanding van Jezus Christus en dat is het Paasfeest.
Het Paasfeest heeft ook een historische betekenis, namelijk de bevrijding van de Joden door Mozes uit Egypte.''

''Interessant, dat u dat allemaal aan mij verteld, ik wist daar niets van. Mijn ouders gaan nooit naar de kerk. Mijn vader zei, dat God is uitgevonden door de mensen. Gelooft u in God, mijnheer?''
''Ja Denise, ik geloof in de liefde en God is liefde, daarom is het zo jammer, dat de inhoud van de bijbel steeds anders wordt uitgelegd, vandaar al die kerken en geloofsgemeenschappen met hun eigen regeltjes. Wanneer het echt zo is, dat Jezus terugkeert op aarde, dan zal het een groot feest zijn, een nieuwe wereld met gelukkige mensen. Wanneer Hij terugkomt is niet bekend, maar we kunnen nu al beginnen door elkaar lief te hebben, het milieu te sparen en geen oorlog meer te voeren en de rijkdom van de aarde eerlijk verdelen, want velen lijden nog honger op deze wereld. De bus stopt direct en dan ga ik je verlaten, ik wens je een prettig Paasfeest, Denise. Doei.''
''Dag mijnheer, ook een fijn Paasfeest en nog bedankt voor uw verhaal.''

Schrijver: kees niesse, 4 apr. 2012
4 apr. 2012


Geplaatst in de categorie: religie

1,8 met 4 stemmen 238Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:Alida Booij
Datum:11 apr. 2012
Bericht:Kees, dit is precíes wat ik de mensen wil uitleggen, Jezus is er ALTIJD voor ons, ondanks onze fouten en/of onze zonden...........

Naam:Hendrik Klaassens
Datum: 5 apr. 2012
Bericht:Opnieuw een onderhoudend verhaal, Kees. Hoewel de aanleiding daarvoor misschien wat kolderiek is, heb je op een heel heldere en beknopte manier de betekenis van Pasen uitgelegd. Met plezier gelezen.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)