Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Jezus zal terugkeren op aarde

Een paar jaar geleden zat ik in een autobus op weg naar huis. De bus reed op de snelweg en de chauffeur moest zijn snelheid verminderen voor een file. Een aparte baan voor de bussen was er nog niet. Toen ik naast het raam zat, zag ik een andere bus links van mij ook langzamer gaan rijden. In die bus zat ook bij het raam een oudere dame, ze had lang rood haar en een smal lief gezichtje. Ze keek naar me met een glimlach en opeens zwaaide ze met een rechthoekig bordje waarop ''Jezus zal terugkeren op de aarde'' stond. Vond ik wel leuk en wuifde naar haar. Toen ik dat deed stak ze haar tong naar mij uit en ik moest lachen, heerlijk dat soort mensen, dacht ik. Een meisje van misschien twaalf jaar die naast mij zat, zag het kennelijk ook en begon te grinniken.
''Dat mens in niet goed bij haar hoofd'', zei ze.

''Ze bedoelt het misschien wel goed meisje'', zei ik.
''Maar dan ga je toch niet met een bordje zwaaien, ik zou het niet doen en ze stak ook nog haar tong naar u uit, ik zag het duidelijk, mijnheer.''
De bus naast ons reed verder en toen wij ook weer reden kwamen we na een paar kilometer weer naast die bus tot stilstand. Het was erg druk op de weg in het spitsuur. Weer zag ik die dame en ze begon met het bordje te zwaaien met dezelfde tekst.

''Is dat zo mijnheer, en als Jezus echt terug zal keren op aarde, wat gaat er dan gebeuren mijnheer, weet u het?''
''Zal ik je vertellen, mag ik vragen hoe je heet?''
''Ik heet Denise, mijnheer.''
''Moet je horen Denise, zoals je wel ziet behoor ik tot de ouderen. Een paar jaar geleden heb ik een bijbelcursus gevolgd, het woord van God zoals de leraar het vertelde. God heeft het beste met de mensen op aarde voor, maar het is zo jammer, dat velen zijn geboden saboteren, daar is Hij zo verdrietig om.

Met tranen in de ogen ziet God het vanuit de hemel, daarom stuurde Hij zijn zoon Jezus Christus naar de aarde om het evangelie van God te verkondigen. Wanneer je het evangelie zou aanvaarden dan worden je zonden vergeven. Helaas was het zo, dat Jezus door een mede discipel ( Judas) werd verraden. Hij werd namelijk beschuldigd van heiligschennis. Toen werd hij gearresteerd en voorgeleid aan de hoge priester Kajafas en aan de Romeinse stadhouder Pontius Pilatus, die het oordeel over Jezus overliet aan het volk.

Jezus werd toen naar Golgotha gebracht en onderweg gemarteld en bespot. Zijn verrader Judas kreeg spijt toen hij zag wat hij had aangericht en pleegde zelfmoord. Na een vreselijk lijden is Jezus aan het kruis overleden en daarna in een graf gelegd. Dat gebeurde allemaal op Goede Vrijdag. Op de zondag na deze vrijdag wilde men Jezus balsemen, maar zijn graf bleek leeg te zijn en moet Jezus opgestaan zijn uit de dood. Dat noemt men de wederopstanding van Jezus Christus en dat is het Paasfeest.
Het Paasfeest heeft ook een historische betekenis, namelijk de bevrijding van de Joden door Mozes uit Egypte.''

''Interessant, dat u dat allemaal aan mij verteld, ik wist daar niets van. Mijn ouders gaan nooit naar de kerk. Mijn vader zei, dat God is uitgevonden door de mensen. Gelooft u in God, mijnheer?''
''Ja Denise, ik geloof in de liefde en God is liefde, daarom is het zo jammer, dat de inhoud van de bijbel steeds anders wordt uitgelegd, vandaar al die kerken en geloofsgemeenschappen met hun eigen regeltjes. Wanneer het echt zo is, dat Jezus terugkeert op aarde, dan zal het een groot feest zijn, een nieuwe wereld met gelukkige mensen. Wanneer Hij terugkomt is niet bekend, maar we kunnen nu al beginnen door elkaar lief te hebben, het milieu te sparen en geen oorlog meer te voeren en de rijkdom van de aarde eerlijk verdelen, want velen lijden nog honger op deze wereld. De bus stopt direct en dan ga ik je verlaten, ik wens je nog een fijne dag, Denise.''
''Dag mijnheer, u ook nog een fijne dag en bedankt voor uw verhaal.''

Schrijver: kees niesse, 8 aug. 2012


Geplaatst in de categorie: religie

4,2 met 4 stemmen 874Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Lezer
Datum:
8 aug. 2012
Prachtig verhaal, eigenlijk te mooi om waar te zijn. En volgens mij is het dat ook, de kunst van deze schrijver.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
8 aug. 2012
Email:
ag.schulztiscali.nl
Hoewel ik mij, ondanks dat ik ook al tot de ouderen behoor, in Denise herken, heb ik toch jouw verhaal bijna gretig gelezen. Een verhaal zonder betutteling of verwijten of iets van dien aard.Top, Kees; ik betuig jouw gaarne mijn respect!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)