Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Mug

Op een tochtvlaag is ze mee naar  binnen gedreven en heeft tot de nacht viel een beschut plekje opgezocht. Toen kwam de geur, in golven, warm en zoet. Ze zette zich af tegen de muur en vloog, cirkelend op zoek, jankend van begeerte. Moeiteloos vond ze het walmende ding in de diepte, landde en boorde zich in de weke massa.
Ze zit op het nachtkastje en heeft zoveel getankt dat er een aangename loomheid in haar vleugels is geslopen. Vol is ze, zwaar en slaperig.
Waar ze normaal bij het geringste teken van gevaar in een snelle looping  zou zijn opgestegen, reageren haar poten nu te laat op de impuls om te vluchten.

FLATSSS..
Mijn duim komt vernietigend neer op de mug die zich met mijn bloed heeft volgezogen. Een helderrode vlek verspreidt zich rondom het verpletterde onherkenbare insectenlijk. 
Dat is één. Gek word ik ervan. Half drie is het, ik tel alweer zes jeukplekken. Mijn hand is opgezet, binnenkant pols, twee op een onbereikbare plaats onder mijn schouderblad, voorhoofd omdat ik diep onder het laken was weggedoken, linkervoet die ik om de koelte altijd buiten het dekbed steek.
Licht aan, ontluisterend realisme midden in de nacht. Een verzengende wraakzucht maakt zich van me meester.
'Wat doe je?', de slaapstem van Mw T. die nóóit gestoken wordt. Natuurlijk, vrouwen hebben bitter bloed, geheel conform hun..geen humor nu..de jacht in onze slaapkamer is geopend.
'Mug', grom ik. Mijn rechterhand sluit zich om het handvat van het elektrische tennisracket. Ik sla tegen de gordijnen, sluip langs de muur, dáár op de spiegelkast een nauwelijks zichtbaar schaduwplekje.
Ik breng het blad voorzichtig naar voren en sla toe.

Het knettert even, een kleine explosie doet het muggenlijfje exploderen.
Ik houd de executieknop ingedrukt, meer, méér, op death row zou ik een goeie zijn. Dan kringelt er een blauw rookwolkje omhoog en een penetrante geur stijgt op..dat is MIJN verbrande bloed. Rotzakken!
Met mijn nagel druk ik kruisjes, smeer azaron, sprenkel citronella.
' Heb je 'm, kan het licht uit, wil slapen..'
Een laatste sluipgang door de ruimte, in de spiegel komt een gebogen naakte figuur voorbij met een waanzinnige blik in de ogen. Ik ga weer liggen, probeer me te ontspannen. De slaap komt op kousenvoeten.

Onder op de triplexbodem van het nachtkastje spreidt een kleine gedaante haar vliesdunne vleugelpaar en zet zich af..

Schrijver: trawant, 29 augustus 2012


Geplaatst in de categorie: dieren

4.2 met 4 stemmen 130Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
31 augustus 2012
Email:
joke190411hotmail.com
@,Ja Len, trawant is echt: goed/leuk/scherp,
ook zijn Snelsonnetten...of dat allemaal technisch
okay is kan ik niet beoordelen, maar lees hem graag.
Niek bij deze, nogmaals top!
Naam:
Len Cornelis
Datum:
29 augustus 2012
Trawant schrijft geestig en als een tierelier. De Carmiggelt van nederlands.nl.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)