Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

op een onbewoond eiland met de pigroep

Het is een nieuwe uitdaging voor de groep, zouden ze met elkaar naar een onbewoond eiland gaan. De meesten willen niet of zien het niet zitten. Maar vrijburgh wordt opgeheven en er is geen nieuw appartement wegens de crisis. Dan maar naar een onbewoond eiland op indonesië! De pimeisjes weigeren ook om mee te gaan maar een paar durven toch. Hoe zou dit gaan in de gedachten van schizo foppe, hieronder het verslag.

We stappen op de rondvaart boot van eernewoude en hebben het aan boord tenminste goed. Onderweg stappen marc en mike uit in spanje om van de disco te genieten en zo blijft er ook meer eten over. We varen verder en komen bij kaap de goede hoop. Maar de hoop is vervlogen dat we er snel komen want het duurt al heel lang en het zal nog veel langer duren maar dan zijn we er eindelijk. Een mooi onbewoond eiland in indonesië en kampeerspullen bij ons en de begeleidsters harmke ina en sabine.

Eerst worden de tenten opgezet tegen de regen en de zon en de medicatie wordt stop gezet. Sybe vangt een vis en een wild zwijn en slacht deze en ina maakt het kampvuur aan. We eten in de groep alles op het zal wel even duren voor we weer wat krijgen want de bakker zit niet om de hoek moet je weten. Hilda en lolkje gaan alles afwassen en gaan naar bed en zetten hun kleren in een emmer zeezeepsop. Foeke vlucht een palmboom in. Martijn vlucht ook een bananenboom in en begint te eten. Sybe en foppe hebben zich met een slof tabak terug getrokken in een apart hol en gaan slapen maar worden midden in de nacht wakker van oerwoudgeluiden van vleermuizen en tropische vogels en brulapen. Foppe is een beetje bang en gaat naar de begeleiding die hem dan maar knock out slaan met een knuppel uit het hoenderhok. Joan is erg bang voor de spinnen en ligt niet lekker in haar bed maar mediteert over boeddha en slaapt toch een beetje uit. Harmke is in gedachten al bezig met de rest van de week en de takenrooster en haar volgende vakantie. Ina lacht steeds om alles en probeert orde te houden en houdt een positief praatje dat alles goed is. Sabine belt ondertussen met het thuisfront en schrijft een rapport op de laptop en probeert te skeeleren op het strand en drinkt kokosnoot melk. Zo het is de eerste dag nog maar en iedereen leeft nog. Nu de rest nog. De zon komt op de zon komt onder. We liggen op het strand naar de radio te luisteren en 's avonds barbecueën we. We slapen al wat beter en de boot die ons hier heeft gebracht is met een storm weg gevaren van het anker met richt aan het stuur. Na een jaar meldt men over de radio dat we worden opgehaald er is weer een appartement in drachten gereed gemaakt. Thuis vertellen we wilde verhalen van onze vakantie op een onbewoond eiland en de mannen scheren hun baarden af en de vrouwen zijn trots op hun bruine kleurtje. We hebben het heel goed gehad en er was geen ruzie. Het viel allemaal reuze mee en wat hebben het naar de zin gehad en konden maar weer slecht wennen aan het regenachtige friese weer en hopen er gauw een docusoap van te maken op tv zodat we allen rijk worden.

Foppe zijn fantasie einde

Schrijver: foppe oostenbrug, 7 september 2012


Geplaatst in de categorie: reizen

4.4 met 5 stemmen 474Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)