Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ark van Foppe

FOPPE ARK VAN NOACH

Het is zondagavond en foppe denkt na. Hij is van de week op de ark van noach geweest in drachten en vond het een mooie boot. Hij schilderde hem na met uitgestorven dieren als de dodo, de pretodactylus en de mammoet en bijna bedreigde diersoorten als het koalabeertje en de ijsbeer en de ezel er bij. Foppe vind dieren heel mooi en heel bijzonder maar heeft er zelf geen. Foppe is zelf ook een beetje een bedreigd mens en heeft drie oppassers maar kan ook uitstekend verbaal op treden en op zichzelf passen. Nu heeft hij de fantasie om nederland te redden van de zware herfststorm die ongetwijfeld weer voor veel overlast gaat volgen in november met springtij en een dijkdoorbraak en honderd millimeter regen. En ja hoor daar gaat hij over schrijven.

Eerst stap hij op zondagavond op de ark. Er is niemand en hij maakt een praatje met de opgezette ijsbeer en beer en giraffe en die beginnen te leven en krijgen honger. Foppe haalt een brood op en geeft ze dat. Dan begint het te stormen en de boot drijft van de kade want foppe heeft de touwen los gemaakt. Dan beginnen ze te varen naar de kust toe. Eerst is het water nog redelijk stil maar al gauw komen er golven en foppe stuurt recht toe rechtaan. Daar komt er al een koe op zijn pad en die haalt hij aan boord. O ja zijn moeder ook nog uit de flat halen denkt hij en doet dat. De dieren beginnen lawaai te maken en zeggen dat ze niet kunnen slapen. Gezellig begint foppe liedjes te zingen en zet een thermoskan sterke koffie en steekt twee sjekkies te gelijk aan. Daar is de zeedijk al en hij vaart nu de noordzee op. Nergens een reddingsboot of vuurtoren te zien en de ark maakt al wat water. En ja hoor daar strand hij op een walvis. De boot zit vast en de walvis is ook bedreigd dus ook maar te vriend houden.

Dan wordt het ochtend en komt de storm tot bedaren. De regenboog verschijnt aan de horizon en alle dieren leven nog en foppe is moe maar erg blij. Een ijsvogeltje komt aan met een takje en hij blijkt vlakbij ierland te zijn land van verhalen en druïden en die geloven hem vast wel al hij zegt dat dieren aan land moeten om zijn schepping te redden....

de geest van maarten toonder en sint brandaan waren nog rond en de vuurtorenwachter seint foppe welkom toe en hij legt aan doet de deur open en daar staat zijn moeder met de nachtjapon aan en samen zetten voet aan wal met de dieren achter hen aan. De rest van de wereld mag dan zonder stroom zitten en tv foppe is weer veilig en eet brood en is blij dat hij de dieren heeft gered en zijn beschermengel heeft foppe weer de weg gewezen.


The End and the new Beginning

Schrijver: foppe oostenbrug, 11 november 2012


Geplaatst in de categorie: rampen

4.8 met 4 stemmen 130Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)