Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Foppe in de ruimte

Simon heeft met zijn eigen gemaakte antenne ruimtegeluid opgevangen en daarom mag hij een gratis reisje maken naar de ruimte met de spaceshuttle. Foppe gaat ook mee om er een boekje over te schrijven. Samen stappen ze in op cape caneveral en wachten op wat komen gaat. Daar gaan ze met een enorme knal ophoog en raken even buiten bewustzijn. Dan gaan ze door de dampkring maar de raket ontploft gelukkig niet dank zij het hitteschild dat wel hier en daar los laat.

Eenmaal in de ruimte is het uitzicht schitterend. Ze kunnen de aarde zien in elke acht minuten en de sterren lijken prachtig en de maan heel dichtbij. Ze mogen er maar een dag en een nacht blijven. Simon vindt gewichtloosheid heerlijk en zweeft de hele tijd in de ruimtecapsule. Foppe probeert alles te onthouden en mag nu niet roken en doet even een dutje na alle stress.

Maar dan gebeurd het. Er is een klein jongetje aan boord gekropen het is dominique die even met papa mee wilde. Hij roept uitgelaten wat leuk allemaal knopjes en druk op de grote rode knop. Nu schiet de raket met een noodgang vooruit voorbij jupiter en mars. Maar daar staat remco in eens ook en zegt ja ja ik dacht al dat er iets mis zou gaan en ik ga de oplossing zoeken in de handleiding van de computer. Foppe vind het razend spannend en denkt hoe kom ik ooit in mijn warme bedje en schrijft veel dagboekaantekeningen en maakt foto s van de ruimte.

Eindelijk maken ze rechtsomkeert en ze komen weer op de aarde af. Nu moet de truc met de capsule en de parachute nog lukken! In de woestijn van kazachstan landen ze met een harde klap en moeten door het grondpersoneel uit de cabine worden bevrijd. Ze moeten eerst erg bij komen maar dan vertellen ze vrolijk hoe mooi het is in de ruimte. Foppe zegt nog dat we zuinig moeten zijn op de aarde en simon vind de vlucht geslaagd en remco wordt tot ridder geslagen en dominique wordt een tieneridool omdat hij het eerste jongetje in de ruimte was.

Einde vlucht 707 spaceshttle by fopski

Schrijver: foppe oostenbrug, 14 november 2012


Geplaatst in de categorie: heelal

1.7 met 10 stemmen 179Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
18 november 2012
Email:
hmessielive.nl
Stel je voor zo'n geweldige reis tot voorbij de verre planeten. Foppe, wie weet, loopt jouw verhaal nog vooruit op een veel latere ontwikkeling in de ruimtevaart.
Het zou best kunnen dat bij zo'n gewaagde en huiveringwekkende vaart in de ruimte een jongetje als Dominique de minste angst zou hebben, vertrouwend op de kundigheid van grote mensen en vooral van zijn vader.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)