Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

DE ELFSTEDENTOCHT VOLGENS FOPPE

VROEGER

Heel vroeger was er een barre elfstedentocht van ´63 met veel sneeuw en bevroren ledematen en de tocht moest worden beëindigd maar de beelden blijven in ons collectieve geheugen zitten.
De jaren tachtig kenden echter een eenvoudige tocht met dooiweer en evert van benthem die straatlengtes voor lag omdat hij getraind had.
De laatste elfstedentocht zou erik hulzebosch met zijn grote glimlach wel even winnen maar het werd in de sprint henk angenent. Ik kan me dit nog zo goed herinneren omdat ik toen in zuidlaren zat met een geestelijk dipje ahum.

NU

vorig jaar zou de tocht ook doorgaan want het was een prima winter maar er was een heel stuk in de zuidwesthoek van friesland waar het ijs helemaal niet lag en de rest was wel goed. Ik zou foppe niet zijn om een oplossing te bedenken als het dit jaar weer zo is en het vriest maar geen tocht.
Ik stel voor dat de friese rijwielfabrieken gazelle en batavus tienduizend fietsen ter beschikking stellen om dat stukje dan maar te fietsen en de schaatsen even af te doen. Daarna kan de fiets voor een goed doel worden verkocht.
Ook wil ik graag een kaassponsor voor leuke mutsen.
De winnaar is nu al bekend het is natuurlijk jorrit bergsma. Daar hoeven we het niet voor te doen dus. Het gaat om het ons gevoel van wij friezen en mei buter en brea en griene tsiis die tocht rijden of gewoon voor de buis zien en later veel feest met beerenburg en een leuk liedje van de bonkefeart. Dat willen we allemaal zien en meemaken na zoveel jaar dus op de fiets zonder doping of het ijs even laten bevriezen op een andere manier en laten we hopen dat de winter nu even aanhoudt maar dan zonder sneeuw meer voor de randstad want anders loopt alles vast.

Was getekend professor foppe

Schrijver: foppe oostenbrug, 16 januari 2013


Geplaatst in de categorie: sport

3.2 met 4 stemmen 183Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
16 januari 2013
Email:
joke190411hotmail.com
Ja, Foppe, dan kom ik ook kijken!
Als het ....zo ver is!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)