Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Dit hoop ik nooit meer mee te maken

Zoals mijn kennissen weten train ik witte muizen voor het circus. Wat een ellende heb ik meegemaakt. Afgelopen nacht werd mijn vrouw gillend wakker, ze voelde wat op haar blote schouder lopen. Ik deed het licht aan en zag een kikker, die keihard begon te kwaken. Ik ben geen held en toen mijn vrouw de kikker weg wilde slaan sprong dat kreng boven op mijn hoofd.

Ik dacht een verlamming te krijgen en tot overmaat van ellende hoorde ik nog veel meer kikkers gaan kwaken. Ik keek en zag een hele groep kleine kikkers op het zeil, die allemaal naar de grote kikker op mijn hoofd keken. Misschien wel hun moeder. Gelukkig bracht de volle whiskyfles, die altijd op het nachtkastje staat, mij redding, want ik gooide een scheut op zijn harses en weg was hij.

Met grote sprongen ging hij naar de huiskamer gevolgd door het hele zooitje. Wat bleek nu, ik had de keukendeur niet goed afgesloten en moeder kikker was nieuwsgierig en is met haar kinderen de slaapkamer ingegaan. Angstig en met het zweet op mijn hele lichaam heb ik ze gevolgd en ze verdomden het de huiskamer te verlaten.

Inmiddels was mijn vrouw bedaard en mij achterna gekomen. Ze kreeg een schitterend idee. Ze zei:
''Haal je muizen uit de schuur, die jagen de kikkers wel weg.''
''Attenoje darling, een geweldig idee.''
Ik naar de schuur en dat was midden in de nacht, ze sliepen en waren niet wakker te krijgen, maar toen ik keihard Kaas riep, kwamen ze piepend overeind en dachten een opdracht van mij te krijgen.

Het verblijf van hun tilde ik op en ik met ze naar de huiskamer. Door het raampje van hun verblijf liet ik ze de kikkers zien en meteen begonnen ze agressief te piepen, maar de kikkers lieten zich niet intimideren en begon hevig te kwaken, het werd een oorverdovende herrie, zodat zelfs de buren op de muur bonsden.

Mijn vrouw riep:
''Laat ze los, dan nemen de kikkers wel de benen.''
Ik dacht dat gaat zomaar niet, want dan wordt het een slachtpartij, ik moet mijn muizen instrueren en ze luisteren altijd goed naar mij.
Door het deurtje sprak ik ze toe als volgt:

''Lieve muizen, ik heb een opdracht voor jullie. Hun leider plaatste zijn pootjes op mijn neus om zijn liefde voor mij te tonen. Jullie hebben de kikkers gezien, hé? Ze moeten de kamer uit, maar ik vraag begrip van jullie. Doe ze geen pijn, want jullie weten, dat ik een dierenvriend ben. Daarom het volgende, sluit ze in en stel ze op in volgorde, de grootste voorop en de kleintjes er achter en drijf ze rustig op naar de keuken en vervolgens naar de vijver in de tuin. Doe ze in godsnaam geen pijn. Begrepen vriendjes van mij?''

De leider van de muizen zoende mijn neus als teken, dat hij het begreep.
''Straks wacht jullie een heerlijke maaltijd van brokjes Edammer kaas.''
Een luid gepiep volgde. Ik liet ze los en ze volgden precies mijn bevel op, de kikkers werden ingesloten en toen ik een plaat had opgezet met de melodie Alte Kameraden, marcheerden de kikkers naar hun vijver.

Inmiddels had ik in hun verblijf een groot bord gelegd met brokjes kaas en toen ze druk piepend terug kwamen aten ze er gulzig van.
Wij gingen weer naar bed en net toen ik in slaap zou sukkelen voelde ik gekriebel in mijn onderbroek. Ik schrok mij kapot en deed het licht aan, zat er nog een kleine kikker op mijn geslacht heen en weer te springen. Toen kreeg ik echt een wegtrekker en heb van ellende een paar whisky's genomen.

Schrijver: kees niesse, 3 mei 2013


Geplaatst in de categorie: dieren

4.0 met 1 stemmen 95Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
4 mei 2013
Doet me denken aan 'Love is all' van Roger Glover, waar een kikker de hoofdzanger is. Diezelfde kikker veerde op de trampoline-werking van je edele deel. Misschien kun je na een fles Johnny Walker black label wel vrede met hem en de andere kikkers sluiten en ook hen wat alcoholgenot gunnen!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)