Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Bekeerd

Henk Kristalsuiker van Goldenzak was uroloog van beroep. Dat is een zeer mooi beroep.
De studie van de mens zoals die van onderen is is een geheimzinnig vak.
Urinewegen zijn wonderlijke wegen.Ze vinden uiteindelijk een uitgang. Henk als hij werkte in het ziekenhuis dan droeg hij altijd een bloempotje op zijn hoofd.Waarom hij dat deed weet ik niet.
Henk Kristalsuiker van Goldzak wilde gelovig christen worden. Als uroloog was hij heiden en hij aanbad Wodan en de donderboom. In een vogeltje op de tak zag hij een heks en daar is hij erg van onder gaan lijden.
Toen hij eens opmerkte op een gewone maandag dat zijn kanariepietje liefdevol en met volle aandacht en instemming om er even voor Henk te wezen er voor hem was, toen drong het bij Henk Kristalsuiker Goldenzak door als in een flits dat een kanariepietje geen heks was maar een lief dier en dat dat diertje een God had.
En toen wist hij zeker dat Jezus Christus bestond en verscheurde daarna zijn lidmaatschapskaart van de blauwe loge van de vrijmetselarij.
Zijn collega in het Emmeloorder ziekenhuis heette Klaus van Zeepbellen Zilverstad en die vulde Henk mooi aan qua metier want hij diende het ziekenhuis als neuroloog. Waar Henk herstelwerkzaamheden deed aan de waterbuizen,de vaatjes vol urine en zouten,ammoniak en wat voor afvoervloeistoffen ook maar,de kronkelbuisjes onderzocht in de onderbuik,de galstenen vergruisde,de waterzakken leegde daar was Klaus met de bovenkant bezig,het geheime maanlandschap waar bijna niemand wat van begrijpt.
De onderkant van de mens maakt men schoon met water en zeep en de bovenkant door goed en op tijd naar bed te gaan. Volgens Henk de uroloog is het goed warme sokken aan de voeten te hebben wanneer het koud is.Dat is goed voor nieren,blaas en urinedoorstroming.

Klaus onderzocht de frontaalkwab en de achterhoofdskwab en de slaapkwabben en genas vele zieken.
Ook hij was een groot heiden. Hij geloofde dat als je sterft het bewustzijn uitgaat als een postzegel op een oude jaren zestig televisie.
Neurologie ging volgens Klaus om enkel en alleen wormachtige aanhangsels.
Zijn geloof was dat als de hersenen niet meer elektriciteitskabels aanmaakt in de zenuwcellen je einde is.
Dat wil zeggen in zijn jargon dat een iemand ophoudt een iemand te zijn als de hersenen het niet meer doen en dan wordt je niemand. Dat wil zeggen dan wordt je een kapotte kleurentelevisie. Maar geen enkele iemand wordt een niemand. Klaus geloofde ook dat muizen op tafel zolang ze muizen bleven op de tafel en er niet van afvielen muisjes kregen en die ook weer muisjes tot aan het einde der wereld.
Ook Klaus had een religieuze ervaring waarin hij Jezus tegenkwam in een tunnel van Licht.
Ook hij wilde christen worden.
Omdat Klaus van Zeepbellen Zilverstad bevriend was met de uroloog Henk Kristalsuiker Goldzak een ietwat lelijke man met grote vooruithangende kin en een toefje op zijn hoofd en een ziekenfondsbril op gingen ze samen de pastoor van Emmeloord raadplegen of ze gedoopt konden worden.
De pastoor was in verlegenheid daardoor gebracht en had er eigenlijk geen zin in.
Maar naar veel aandringen mocht het toch.
Klaus was heel bang om zijn hoofd wat naar achteren over te hellen vlak boven het doopvontje.
Hij vroeg of de pastoor misschien hem ook staande kon dopen.
Dat scheen van de pastoor niet te mogen.
,,Wat is de doop eigenlijk” vroeg Klaus van Zeepbellen Zilverstad.
De pastoor zei dat de doop een Heilig sacrament is wat je inlijft in de geloofsgemeenschap.
Klaus biechtte dat hij heel vaak snoep had gestolen. Na de biecht werd Klaus van Zeepbellen Zilverstad gedoopt en hij ontving een crucifix en een lantaarn met een Godslamp erin die hij nooit mocht doven.
Ook Henk Kristalsuiker Goldzak werd gedoopt..Hij vond dat heel eng..De pastoor had moeite zijn hoofd onder de schelp te krijgen waar hij het doopwater uit goot .
Henk zijn haren werden gewassen en hij glom en straalde .
Henk dronk later een kopje thee met een suikerzakje ernaast met de pastoor.Henk vertelde aan de pastoor dat hij een heilige engel had gezien naast hem op het moment dat het doopwater over zijn hoofd stroomde en de pastoor de Heilige Drie-eenheid uitsprak over Henk.
De heilige engel zei dat Henk de nieren was en moest zijn van Onze Lieve Heer
Voortaan zou hij de nieren zijn van Onze Lieve Heer.
,,Dat is treffend en troostrijk voor mij” dacht Henk Kristalsuiker Goldzak want ik ben immers uroloog. Ik genees de mensen van zieke nieren,zieke urineleiders, blaas enz.

Schrijver: cornil, 8 juni 2013


Geplaatst in de categorie: ziekte

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 124Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)