Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een onverwachte ontmoeting/meneer Lorre

In een herenmodezaak drentelde ik in een dromerige, onbestemde stemming wat rond tussen de rekken met degelijke en elegante colberts en frivole en stoere T-shirts, zonder eigenlijk te weten waarnaar ik op zoek was. Ineens zag ik de vogel. Hij staarde mij hooghartig maar niet onvriendelijk aan vanachter de gouden spijlen, gezeten op de hoge stok, met één poot in de veren, vanuit zijn lichtbruine, zwart omrande kraaloog dat zo prachtig contrasteerde met zijn gifgroene verenkleed, met zijn koninklijke en elegante tooi die nog voor geen duizenden euro's te koop is in welke dames- of herenmodezaak dan ook.
Ik gaf hem de traditionele maar afgesleten naam Lorre; ik sprak zijn naam uit met kinderlijke ontroering, alsof ik voor het eerst zo'n wonderlijk, schitterend schepsel aanschouwde en ik bedacht hoe vader met dezelfde ontroering onze animale medeschepselen in de ogen heeft gekeken en hoe hij mij zozeer het gezelschap van zo'n koninklijke Lorre had gegund in zijn onmacht om in eigen persoon de eenzaamheid van mijn stille woning te verlichten.....

Schrijver: I. Broeckx, 11 juni 2013


Geplaatst in de categorie: dieren

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 71Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
12 juni 2013
Kort, maar absoluut krachtig en ontroerend. Het ademt onoplosbare eenzaamheid en diepdoorleefd vaderbegrip. Je weet grote dramatiek aan te stippen, wat heel curieus is. Nescio-achtig. Hoop echt meer van je te lezen!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)