Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Zij verlangde naar zijn strelingen

Ze lag aan haar nieuwe vriend te denken. Ingrid was naar een feestje geweest en heeft hem daar ontmoet. Het was meteen liefde op het eerste gezicht. Ze kon de slaap niet vatten, steeds moest ze aan deze lieve jongen denken. Henk heette hij, een slanke jongeman met donker krullend haar en een smal snorretje. Wanneer de muziek begon te spelen kwam hij steeds naar haar toe en vroeg heel beleefd of ze met hem wilde dansen. Een rilling ging door haar heen toen hij haar meenam naar de tuin en hij haar kuste en streelde. Hij zag er netjes uit in zijn zwarte kostuum, zijn scheve vlinderdasje en zijn glimmende schoenen. Zij beantwoordde zijn strelingen met speelse kusjes op zijn wang.

Ingrid had al eerder vriendjes gehad, maar die wilde meteen seks en ze heeft die knapen niet meer willen zien. Op zaterdagavond ontmoette hij haar weer op het plein van het dorp. Ze gingen een café binnen en namen plaats aan een tafeltje. Haar aanbidder was weer hoffelijk tegen haar, en zei:
''Wat wil je drinken, schat?''
''Doe mij maar een rode wijn, lieverd.''
Hij liep naar de bar en smoesde wat met de barjuffrouw en kwam terug met een glas wijn en een cognac.

Wat zou hij met haar gesmoesd hebben, het duurde nogal lang. Zal wel niks bijzonders zijn geweest, dacht ze. Henk was nu anders gekleed. Hij droeg een spijkerbroek met van die open gaten bij de knie en een blauw overhemd. Ze vond het maar raar zo gekleed te zijn met gaten in je broek. Ze had het al eerder gezien bij kledingzaken en die broeken waren nog duur ook. Haar vader, die weduwnaar was, was altijd netjes gekleed in een kostuum en overhemd met das.

Ze nam een slokje van de wijn en hij bekeek eerst het glas aandachtig, draaide het glas één keer rond en snoof de aroma op. Dat deed haar vader ook altijd. Ze keek verliefd naar haar nieuwe vriend en ze verlangde naar zijn strelingen, maar het was druk in het café en durfde hij het kennelijk niet. Toen begon hij haar uit te horen, en stelde voor:

''Zou je het leuk vinden, dat je mij aan je vader voorstelt.''
Hij wist al lang, dat zij een dochter was van een rijke fabrikant en dat ze hem had verteld, dat haar vader hartpatiënt was. De brein van dit figuur ging hard werken. Zijn dochter erft dus zijn kapitaal en als ik met haar trouw ben ik mede-eigenaar van de fabriek. De dag was aangebroken, dat Ingrid hem aan haar vader ging voorstellen. Natuurlijk had hij zich zeer netjes gekleed in een blauw kostuum met een wit overhemd en een blauwe stropdas en glimmende zwarte schoenen. Dat moet indruk maken, dacht hij. Ingrid was trots op hem, dat hij er zo netjes uitzag en een beetje bekakt praatte.

Op een mooie warme zomeravond pakte ze zijn hand en gingen op weg naar haar vader. Haar vader kwam hen tegemoet en begroette ze hartelijk. Henk stond voor een rijke fabrikant en deed net of hij verlegen was en boog voor de man. Haar vader gaf hem een hand, en vergezelde hem naar een fauteuil, waar hij plaats mocht nemen. De dienstmeid kreeg opdracht koffie te schenken met gebak. In het gesprek dat Henk voerde met haar vader vertelde hij, dat hij dit jaar was afgestudeerd aan de Universiteit voor Economie en een baan zocht. Toevallig wist hij iets van economie en wist dit zo overtuigend te vertellen, dat de fabrikant kennelijk onder de indruk was.

Na een gezellige paar uurtjes met koffie en drankjes nam hij afscheid van haar vader en gaf hem een hand en voelde aan zijn pols. Waarom doet hij dat, dacht de fabrikant. Ach, misschien een vergissing. Maar bij
volgende bezoeken deed Henk dat weer. Boog voor de rijke man en gaf hem een hand en voelde even gauw aan zijn pols. Een paar maanden later wilde het stel trouwen en Ingrid vroeg toestemming van haar vader, maar ze kregen nog geen toestemming. Een vriend van de rijke fabrikant had tijdens het feest kennis gemaakt met Henk en vond hem een zeer geschikte vent voor Ingrid.

Toch kreeg haar vader een naar gevoel over die Henk, hij vertrouwde hem ergens niet.
''Waaruit maak je dat op"", zei zijn vriend.
''Zal ik je vertellen, iedere keer als hij mij een hand geeft, voelt hij aan mijn pols. Hij hoopt natuurlijk, dat ik gauw kom te overlijden en hij weet, dat mijn dochter alles erft. Trouwens mijn dochter was ook niet over hem te spreken, want haar vriend kwam steeds later thuis en toen zij een tip kreeg van een vrouw die haar hondje uitliet, dat ze Henk zag rijden in een sportwagen met naast hem de barvrouw van het café. Ze waren het park ingereden.

Ingrid nam de fiets en het was inmiddels al donker geworden en reed zonder licht het park in en ja hoor, daar zag ze de auto verscholen achter struikgewas. Ze zette haar fiets tegen een boom en sloop naar de auto en keek door het achterraam. Het bloed trok uit haar gezicht, want ze zag haar vent met de halfnaakte barjuffrouw vrijen. Wat een vuile schoft, dacht ze. Ze pakte haar fototoestel en maakte een paar opnames van het vrijende stel. Die schrokken zich te pletter en hij kwam Ingrid achterna, maar het lukte hem niet van haar fiets af te trekken. Ze reed snel naar de villa van haar vader en liet de foto's met tranen en snikken aan hem zien.

Hij vloekte.
''Ik heb altijd al het gevoel gehad, dat hij niet te vertrouwen was. Waarom voelde hij steeds aan mijn pols als ik hem een hand gaf. Maak het snel uit met die gozer, meid. Hij is op ons geld uit, ik voelde het gewoon. Hij was mij te gedienstig met z'n mooie praatjes.''
Aldus geschiedde.

Schrijver: kees niesse, 13 juli 2013


Geplaatst in de categorie: woede

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 133Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Kees niesse
Datum:
17 juli 2013
Email:
c.niessehotmail.com
Hallo Joanan, bedankt voor je reactie.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
13 juli 2013
Ik ben blij dat Ingrid op tijd ontdekte, dat ze werd bedrogen door haar zogenaamde lover, die samen met de barmeid op het erfenisgeld van haar aasde. Hopelijk vindt ze nu strelingen, die niet op valse motieven zijn gebaseerd. Het blijft noodzakelijk om mensen te toetsen, want hun drijfveren zijn vaak egoïstisch en misdadig. Een prachtig psychologisch crime-voorkomend verhaal!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)