Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ambtenaren

Ingrid is 35 en tien jaar getrouwd met Henk. Ze werkte vroeger op het stadhuis achter de balie voor het verstrekken van inlichtingen aan bezoekers. Ze heeft een knap voorkomen met een smal lief gezichtje tussen lang zwart haar en haar borsten waren altijd half zichtbaar boven haar jumper. Wanneer de burgemeester het Stadhuis binnen kwam knipoogde hij altijd naar haar, maar haar chef, die ze elke zondag ontmoette in de gereformeerde kerk, vond het niet netjes er zo bij te lopen, maar daar had ze maling aan.

Ingrid is een temperamentvolle vrouw en had met Henk geen gelukkig huwelijk voor wat betreft de seksuele omgang met hem. Hij was ook van haar leeftijd en ze heeft hem leren kennen op het stadhuis. Hij stond goed aangeschreven bij zijn chef, omdat zijn rapporten en notulen van vergaderingen keurig waren verzorgd. Tijdens een lunchpauze tien jaar geleden zag hij Ingrid haar boterham eten en vroeg hij of hij aan haar tafeltje plaats mocht nemen, omdat alle tafels bezet waren. Dat vond ze goed, want Henk was een knappe slanke man en altijd keurig gekleed in een kostuum in tegenstelling tot de andere ambtenaren die er nonchalant bij liepen in spijkerbroeken en een kuif kapsel. Ook sommige vrouwelijke ambtenaren liepen er zo bij, hun vak onwaardig en zeg er maar niks van, want ze zijn meteen zwaar beledigd.

Beiden ontmoetten elkaar steeds weer en gingen in de pauze, ook wandelen en op een bank knuffelde zij hem vaak, maar hij gaf geen krimp, vond het waarschijnlijk niet beschaafd zo in het openbaar. Hij was een goed mens en bereid altijd iemand te helpen. Hij heeft zelfs de huiskamer behangen van een hem onbekende weduwe, die hij toevallig ontmoette op een feestje. Henk was ook gelovig en dat klikte dus ook met Ingrid.

Thuis had hij niets te vertellen, alles liet hij aan Ingrid over en die maakte daar dus dankbaar gebruik van. Zij regelde alles, ook de vakanties. Hij zei overal ja op. Ingrid hield van seks en had vaak ook overdag zin en als hij vrij was moest hij aan het werk, maar met een condoom. Kinderen wilde ze niet. Op een keer had ze weer zin, maar de condooms waren op. ''Ga jij effen gauw condooms halen bij de drogist om de hoek.''. ''Ammehoela, daar begin ik als man niet aan en dan zeker bij zo´n jonge griet om kapotjes vragen. Ga zelf maar, of anders neem je maar je vibrator. Ik heb pijn in mijn rug.''

Ze bleef zeggen, dat hij ze moest halen, dus uiteindelijk ging hij dus. Hij durfde haar niet tegen te spreken. Met lood in zijn schoenen liep hij naar de drogist en keek door het raam of het druk was. Gelukkig geen klant te zien. Hij naar binnen en pakte eerst een reep en een zak drop en liep naar de kassa steeds achterom kijkend of er toch een klant achter hem ging staan. Het meisje achter de kassa was een filmster om te zien, ook half zichtbare blote borsten. Hij kreeg weer zin om gauw naar zijn vrouw te gaan. Hij rekende af en keek naar de afdeling condooms en dat zag ze. Hij wenkte ernaar en zij begreep het meteen en pakte een pakje van tien stuks. Hij stopte het gauw in zijn zak en ging in draf naar huis.

Toen hij in de slaapkamer kwam lag ze al halfnaakt op bed. ''Ben je geslaagd, zakkenwasser?''
''Rustig aan Ingrid, effen eentje omdoen''. Hij maakte het vleselijk geval tussen zijn benen stijf en probeerde het condoom eromheen te doen. ''Potverdorie nog eens aan toe, dat kreng past niet, veel te klein, is geschikt voor een kabouter. Het gaat niet meid, ze zijn te klein.''
''Jezus heb ik dat, omruilen die troep en snel, ben je nou helemaal belazerd.''

Zwaar de ziekte had hij in, maar ging toch naar de drogist. Het meisje achter de kassa vroeg of het gelukt was. Hij zei: ''Ze zijn te klein, mevrouw. Kan ik ze omruilen. Ik heb er maar één om gehad?''
''Dat kan toch niet mijnheer, die kan ik niet meer verkopen. Ik weet toch niet, dat u zo groot geschapen bent, had u moeten zeggen. Ik heb hier de grootste maat en vlinder dun. Mijn man gebruikt ze ook en voelt als de blanke sabel.

Nou, die weet van wanten, dacht hij. ''Mevrouw, is het mogelijk hier in de zaak één te passen, heeft u misschien een paskamertje daarvoor?''. ''Ach mijnheer, bent u wel goed wijs, dan kan toch niet en moet ik u dan nog helpen passen ook?''. ''Zou niet gek zijn, mevrouw.''

Toen hij thuis kwam was Ingrid in de keuken patat aan het bakken en moest hij de tafel dekken. Wat was hij blij.

Schrijver: kees niesse, 13 juli 2013


Geplaatst in de categorie: huwelijk

4.0 met 1 stemmen 1.101Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Kees niesse
Datum:
19 juli 2013
Email:
c.h.niessekpnplanet.nl
Hallo Han, bedankt voor je reactie.
Naam:
Han Messie
Datum:
14 juli 2013
Email:
hmessielive.nl
Kees, veel mannen zullen zich in dit verhaal herkennen. Gelukkig is de vrouw hier ook zo soepel om niet tot elke prijs haar zin tot sex door te drijven.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)