Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Nare man

Wouter kwam terug in zijn straat na zijn dagelijkse wandeling door de buurt. Opeens hoorde hij zijn naam roepen. Hij keek en schrok, want het was die vervelende Wim de bijbelvorser, die hem vroeg:
''Hé ouwe, heb je trek in een biertje.''
Wanneer hij het woord bier hoort is hij meteen een ander mens. Thuis kreeg hij van Mien maar één flesje per dag, maar bij dit warme weer had hij wel trek in een lekker koud pilsje.
''Graag Wim'', en hij werd binnengelaten.

Alie begroette Wouter allerhartelijkst, ze mocht Wouter erg graag en dat deed ze expres om haar vent de pest in te jagen. Ze gaf de gast kusjes op beide wangen en toen Wim al in de kamer was kneep hij in haar dikke kont. Als dank glimlachte ze naar hem en gaf een knipoog. Zij werd door haar eigen man honds behandeld en zij was al een paar keer van hem weggelopen.

''Hé, geef ons een koud pilsje en rap'', commandeerde hij zijn vrouw. Ze rende naar de keuken en kwam terug met drie pijpjes bier. Toen haar man weer:
''Jij niet, neem maar ranja, anders hebben wij straks niks, want ik heb maar vier flesjes gehaald.'' Ze kon hem wel een rot schop geven, dat secreet. Zelf vertelt hij iedereen, dat ze elkaar lief moeten hebben, zoals Jezus Christus dat wilde. Wouter zat zich rot te ergeren aan die schoft, maar dorst niks te zeggen. Wim had hem gematst en er geen werk van had gemaakt toen hij een fiets, die achter de kerk stond, had gejat.

Ze dronken gezellig een biertje. Toen begon Wim weer zijn bekende verhaaltje, en zei:
''Beste Wouter, jij mag er bepaald wezen, je bent zonder meer uniek, ik ben trots op je.''
Alie moest kuchen en stak haar middelvinger op. Moet je die kwal nou eens horen kletsen, dacht ze waarschijnlijk.
Hij weer:
''Maar we moeten niet overdrijven, er is meer aan de hand. Neem nou de dieren, ook zij zijn uniek. Ze horen erbij, zonder hen zou de wereld afschuwelijk kaal zijn. Neem nou de beer, een prachtig dier en de mens voelt zich superieur over de dieren, maar dat is niet zo Wouter, want de dieren waren er eerder dan de mens.

Zij nam een slok van de ranja en dacht, kwam die hufter maar een beer tegen, kijken wie superieur is.
Opeens het geluid van sirenes van een politieauto in de straat. Met een mobiele microfoon werd luid medegedeeld, dat iedereen naar binnen moest gaan. Er dreigde gevaar van vogels die gek waren geworden en dat al mensen waren aangevallen. Zet uw televisietoestel aan en wacht op nadere instructies.

Alie:
''Daar heb je het gedonder al, wie is er nou superieur, jij niet met je geklets over het geloof. God is superieur over alles.''
Wim:
''Mens hou je mond, je weet er niks van en trek die stomme jurk uit, niets staat je en haal bier, verdomme.''
Zij:
''Sommige mannen kunnen uittrekken wat ze willen en lijden aan dezelfde kwaal, er is niks te zien''
Wouter dacht, die zit.

Op de televisie werd de waarschuwing ingetrokken. De zwerm gekke vogels waren naar de Flevopolder afgezwaaid.

Schrijver: kees niesse, 16 juli 2013


Geplaatst in de categorie: partner

4.0 met 1 stemmen 133Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Kees niesse
Datum:
18 juli 2013
Email:
c.h.niessekpnplanet.nl
Joanan, bedankt voor je leuke reactie. Ik ben 82 en mijn geestelijke toestand lijkt nog in orde.
Je bier-wens kan ik helaas niet aannemen, ik drink maar één pilsje per dag vanwege mijn suikerziekte.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
17 juli 2013
Niet om het even, beste Kees, maar ik begin me nu toch wel ernstig druk te maken om je geestelijke toestand, want je ziet ze duidelijk vliegen en je bierobsessie neemt astronomische vormen aan.
Maar hoe dan ook, ik wens je wel een krat Westmalle als voorgerecht toe en een krat Kasteelbier als gerecht, met een krat Grimbergen Tripel als toetje.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)