Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De vleugels van Foppe

Het was zondagmorgen en het regende en Foppe was al om half vijf wakker. Hij zette koffie en de tv aan en zag op de Friese Omrop een vrouw opstijgen in een F16 straalvliegtuig. Dat wilde Foppe ook graag, oh ja, dolgraag en hij schrijft snel een verhaaltje.

Foppe heeft gehoord dat Sabine wil skydiven nou dat kan hij ook en in Drachten is een vliegtuigje en hij houdt van Spitfires en Fokkers en is er door gefascineerd maar durft zelf niet in een vliegtuig te stappen dus het wordt een droomvlucht.

Foppe gaat naar de luchtmachtbasis in Leeuwarden en op zondagmorgen in een onbewaakt ogenblik stapt hij in een F16 en vliegt er op de automatische piloot naar het pi appartement en gooit er een oranje verfbom op en over Zuidlaren - de kliniek - een geel verfje en over de Oldehove in Leeuwarden een wit met rood verfje zodat het op een vuurtoren lijkt en schiet met de stoel omhoog en landt met de parachute en het vliegtuig komt uit zichzelf weer aan de grond en niemand heeft het gemerkt.

"Zo dat is pas schilderen!", zegt Foppe en fietst naar huis en zegt tegen niemand iets. Maar de media hebben zondag op de radio weer van alles te melden maar dan slaapt Foppe alweer en is zich van geen kwaad bewust.

Schrijver: foppe oostenbrug, 18 augustus 2013


Geplaatst in de categorie: reizen

3.8 met 5 stemmen 90Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)