Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Portret van een moeder en haar zoontje ("Zij zullen uw teedere ziel kwetsen" (Frederik van Eeden)

De moeder blikt met een welhaast onbeschrijflijke uitdrukking op haar gezicht de camera in; triomfantelijk, zelfverzekerd, vervuld van rustige vreugde om het moederschap. Zij houdt het zoontje omklemd in de armen dat in de mollige handjes een speelgoedje vasthoudt.

Zal de Wereld, zal de Liefde de jongen, zullen zij de man in een perfide omstrengeling, in een wurggreep nemen, zo geheel tegengesteld aan de omhelzing van zijn op de foto nog lieflijke, jonge, trotse moeder?

Zal de jongen, zal de man de Liefde, die alleen betaalbaar in de Valuta van het hart, vinden, of zal de Liefde hem slechts haar valstrikken aanleggen en peilloze afgronden van vertwijfeling tonen?

Zal in zijn leven dat al te spoedig de horizon van het voorgoed ongewisse zal bereiken, bij hoge uitzondering een lichtstraal geworpen worden die als een bevrijdende bliksemflits de overigens tot in der eeuwigheid ondoordringbare, dichtgesponnen cocon van mysterie die mens, wereld en werkelijkheid omhult en omhullen zal, doordringen?

Zal de oude man eens terugverlangen naar de vredige, tedere omhelzing van Haar, die hem eens geschonken werd als eerste Hoedster, als trouwe Voorvechtster?

Schrijver: I. Broeckx, 24 augustus 2013


Geplaatst in de categorie: individu

3.2 met 6 stemmen 116Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)