Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Broodje aap verhaal (of toch een echte Shiskebab?.

Ik ben een gelukkig geprezen nageslacht waarin van mijn moederskant zijnde zo goed als alle neven en nichten drugsverslaafd zijn en van mijn vaders kant idem dito plus maar dan met een extra slok er boven op. Hoe kon het met mij eigenlijk goed aflopen? Ik was bij voorbaat kansloos. Dit is geen afschuiving als wel de bittere waarheid. Dit is voor u verder niet van belang behalve het feit dat twee van mijn neven dakloos en verslaafd in het warmste gedeelte van dat jaar welke ik schat ongeveer vier jaar geleden, hun tentje opgezet hadden op een heuveltje in een park tegen de eventuele regenval die dan de goed zou wegstromen. Kamperen op de bonnefooi is natuurlijk verboden doch dit ging voor de beide 'jongens van 50 jaar' al een gehele tijd goed af zonder weggejaagd te worden door de politie. Waarschijnlijk omdat ze geen overlast veroorzaakten en ook goed in het oog gehouden konden worden. Al waren, moet ik helaas zeggen daar de ene neef genaamd Aart in de tussentijd overleden is, zij zwaar verslaafd aan de Crack en Heroïne stelen deden zij al lange tijd niet meer. De andere neef genaamd Ronnie zorgde namelijk voor het inkomen door krantjes uit te delen bij een stoplicht van een zeer drukke weg die direct van de Van Brienenoordbrug zo langs het Feyenoordstadion Rotterdam-Zuid in liep. Deze weg gaat ook over de Feyenoordbrug waarvan je naar beneden kijkende het tentje op het heuveltje zo zag staan in het parkje waarnaast zich een speeltuin bevindt.
Als de Rotterdamse Burgemeester Aboutaleb na het uitstrekken overeind komt en na een lange en waarschijnlijk zinloze vergadering met het gehele Rotterdamse Politiekorps het speeltuingebouwtje uitloopt valt een kleine lichtje in de verte (waarschijnlijk een vuurtje voor het aansteken van een shaggie een beider neven) hem op en begint zijn nieuwsgierigheid hem te prikkelen. En weg was het lichtje en daar was het weer. Na wat navragen in de rondte aan de agenten van verschillende strepen voorzien was er geen verklaring voor de kersverse burgemeester.
Nu moet u weten dat er in de drugswereld van vraag en aanbod tegenwoordig werkt als Overtoom zo snel dus met behulp van je mobiel worden binnen het kwartier de drugs geleverd; Bruin staat voor Heroïne en Wit voor Cocaïne bij uw bestelling, negen van de tien keer geleverd door een Marokkaan.
Terwijl Aboutaleb met grote passen door de regen over het gras op het door hem ingeschatte punt afloopt met een lange zwarte sluier het gehele verbaasde politiekordon achter hem aan, ligt neef Aart zwaar te ronken en ligt Ronnie met een shaggie in zijn smoel geïrriteerd te wachten totdat de dealer er is.
En ja hoor, eindelijk! De rits gaat open met het bekende geluid en er verschijnt een brede lach op Ronnies gebitsloze gezicht. Zo blij dat de dealer er eindelijk is. Met zijn ene arm geeft hij Aart een klap op zijn rug daar deze het geld had geeft Ron de mededeling erbij: “Die Marokkaan is er” en met de andere schijnt hij een halogene zaklamp in Aboutalebs verbaasde en ietwat teruggetrokken geschrokken gezicht met de tientallen mompelende agenten achter zich, zegt Ronnie zich van geen kwaad bewust: “Twee Wit en een Bruin en snel een beetje!”

Schrijver: Franciscus Borst, 16 oktober 2013


Geplaatst in de categorie: maatschappij

3.8 met 10 stemmen 496Er zijn 6 reacties op deze inzending:

Naam:
RON J. v. d. G.
Datum:
22 februari 2014
Email:
rjvdg62gmail.com
In de wetenschap dat de realiteit vaak oneindig veel vreemder is dan welk verzonnen verhaal dan ook, daarbij allebei de neven sinds m'n jeugd al kennend, Ronnie was in het witte dorpje onder de Groene Hilledijk met een klein straatje ertussen één van mijn buurjongens en had korte tijd iets met het nichtje van de vrouw waar Aart flink wat jaren mee samen woonde en zo nog wat dingen waardoor ik best kan stellen beide "oudere jongeren" aardig ken/kende, waardoor ik wel kan zeggen dat gezien hun karakter en manier van doen en wetend dat Aart voor zijn dood ook daar vlak bij soms in de buurt van die kerk sliep op het kruispunt Randweg/Bree, het bijna niet anders kan dan dat dit waargebeurd is!
Zou er zelf zo een aantal bizarre/eigenaardige/grappige verhalen bij kunnen vertellen die ik van Ronnie en familie weet en/of meemaakte. Hij trekt op één of andere manier altijd de gekste avonturen aan.
Goed en beeldend beschreven door Frans! COMPLIMENTEN!!!
Naam:
J.de Groot
Datum:
19 oktober 2013
Zoals het broodje aap verhaal nu in de wereld komt, dat inktvisringen die worden geserveerd dat niet echt zijn, maar in wezen anussen van varkens,
zeg ik eet...(lees) smakelijk!

Ja ik vat hem catg. Verhalen!
Naam:
Marja
Datum:
17 oktober 2013
Geweldig ik zie het helemaal voor me.
Frans jij bent een topverteller.
Naam:
Carrie
Datum:
17 oktober 2013
Email:
c.bergsma2chello.nl
Geweldig en leuk verhaal. Er moeten meer van deze verhalen gebundeld worden. Ondanks zo veel ellende gebeuren er ongelofelijke gekke en bizarre, maar soms ook heel leuke dingen in deze onderbelichte wereld.
Wedden dat onze Burgemeester er ook om heeft moeten lachen.
Naam:
Franciscus Borst
Datum:
16 oktober 2013
Email:
crebuttelinggmail.com
Ja ik natuurlijk ook! Maar ik heb het uit eerste hand van een meesterverteller mijn neef Ronnie R. dus zag en zie het nog steeds goed voor me..oeps nu verklap ik de titel!
Naam:
Monique Methorst
Datum:
16 oktober 2013
Email:
moi636yahoo.com
Lol. Dat had ik willen zien!

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)