Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De orchidee

Met het vooropgezette plan en met de bedoeling mijn liefde kracht bij te zetten, een liefde die verflauwde en taande en dan weer opleefde, zoals de liefde pleegt te doen, in overeenstemming met de uiterst grillige wetten die haar regeren, zoals de branding ten eeuwigen dage af- en aanrolt in een lome, niet te stuiten cadans, was ik meegegaan naar de orchideeënkwekerij.

Het regende die dag en de ruitenwissers van de auto hadden volop werk, maar eenmaal ter bestemder plaats aangekomen, verschoof men een deur voor onze ogen die een weelde en een rijkdom aan bontgekleurde tropische planten onthulde.

Op lange tafels troffen we een veelheid aan orchideeën aan met haast onuitsprekelijke namen (Phalaenopsis Equestris, Cambria Oncidium, Cycnoches Ventricosum). Hier en daar bevond zich tussen de exotische planten een enkele kooi met vogels, die hier zeker gedijden en uitbundig kwetterden en hun gezang aanhieven. We waanden ons in de rimboe van Laos, Cambodja, Madagascar of Costa Rica.
Ik liet mijn blikken ronddwalen over het hele assortiment en koos uiteindelijk uit de totale collectie een kleine, bescheiden plant die op twee stelen haar zacht-oranje bloei droeg.

Mijn vriend zou de orchidee zorgvuldig koesteren en verzorgen zoals hij sinds jaar en dag onze liefde en vriendschap behoedt en beschermt en de zorg, besteed aan de uitheemse bloem zou zijn trouw en liefde, aan mij bewezen, zeker evenaren.......

Schrijver: I. Broeckx, 1 november 2013


Geplaatst in de categorie: liefde

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 693Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)