Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ontmoetingen in het Openbaar Vervoer (1)/Uitgedoofd als een kaarsvlam

We waren niet meer "on speaking terms" toen ik haar in de bus nog eens ontmoette. Ze droeg bij die gelegenheid op haar zwarte haar een uitbundige Afrikaanse tulband van rozerode voile, die ik, op de zitplaats achter haar, uitgebreid kon bewonderen en bestuderen.
En ik herinnerde me hoe ze tijdens het dweilen van de vloer in mijn flatje verteld had hoe ze vreemdgegaan was, omdat de ruzies met haar man ondraaglijk waren geworden.
Uit de coulissen van het toneel van het leven was toen fluks en op wonderbaarlijke wijze een plaatsvervangende minnaar naar voren getreden, met wie ze naar eigen zeggen de liefde bedreven had. Ze had me de details van het liefdesspel op kleurrijke wijze beschreven. Ze had bij die gelegenheid wel een baby "aan willen schaffen" had ze me verteld, ongeveer zoals iemand anders een pond suiker gaat kopen in de supermarkt. Maar haar momentane minnaar was toch bij nader inzien niet de man van haar keuze geweest, zodat zij uitzag naar een andere "boyfriend" die wellicht op zou duiken uit de collectie "vrienden" met wie zij sms-te en belde gedurende de momenten dat zij niet dweilde, sopte of stofzuigde.
Kennelijk wisselde ze van relatie zoals iemand anders van kledingstuk en was het vuur van onze vroegere vriendschap nu ook uitgeblust. Wellicht was er hier geen sprake van een "vuur" maar van een zwakjes flakkerende kaarsvlam die, figuurlijk gesproken, door de windvlagen van wisselvallige levensomstandigheden al te snel was uitgedoofd......

Schrijver: I. Broeckx, 27 november 2013


Geplaatst in de categorie: ex-liefde

3.7 met 3 stemmen 183Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
27 november 2013
Email:
hmessielive.nl
Ja, een vlinder , die van bloem tot bloem vliegt...
Mooie en zeer sprekende beelden gebruik je zoals een pond suiker en geen echt vuur, maar een waggelende kaarsvlam.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)