Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Genieten in de tram

Weet je wat, ik ga naar Amsterdam. Vroeger heb ik daar gewoond en gewerkt. Ook zaterdag moest ik nog werken tot één uur. Dan gauw naar het badhuis en je netjes aankleden. Ik vond het heerlijk over de Albert Cuypmarkt te struinen en luisteren naar de standwerkers. Waar ik mij altijd op verheugde was een haring eten bij het stalletje van ome Arie.

Een haring zo uit het vat schoongemaakt met uitjes en zuur, heerlijk. Meestal nam ik er nog één. Voor thuis nam ik altijd dunne gerookte paling mee. Mijn vader was er gek op. Toen was paling nog te betalen, maar heden ga ik af en toe naar een palingrokerij in Enkhuizen. Heerlijk spul, maar erg duur, niet leuk meer.

Aan het einde van de markt is een tramhalte in de Ferdinand Bolstraat. Dan neem ik de tram naar het centrum om daar verder te flaneren en naar mooie vrouwen te kijken.
In de tram maakte ik iets leuks mee. Alle zitplaatsen waren bezet. In het gangpad stond een man van middelbare leeftijd, gekleed in een zwart pak en met zwarte glimmende schoenen. Zijn zwarte haar was glad achterover gekamd en hij droeg een volle snor en keek geamuseerd uit zijn ogen.

Volgens mij was hij aangeschoten en dat bleek mij snel, want ik zag, dat hij uit zijn binnenzak een metalen flacon haalde en de tuit naar zijn mond bracht om er een slok uit te nemen. Daarna begon hij weer allerlei opmerkingen tegen de passagiers te maken. Mij kwam hij over als een afgekeurde kelner.

Toen gebeurde het. Bij een halte stapte een héél dikke dame binnen. Ze leek mij kordaat en zij keek meteen rond of er een zitplaats was. Toen riep de kelner tegen twee vrouwen die naast elkaar zaten:
''Dames bent u genegen op te staan voor deze dame?''
Toen zei één van die dames, die heel sacherijnig keek:
''Ik dacht niet dat de tram gemaakt was voor olifanten.''

Maar de dikke dame was niet op haar mondje gevallen. Ze riep met een harde stem:
''Mevrouw, een tram is net de Ark van Noach, je ziet daarin alle soorten beesten, zowel olifanten als ezels.''
Toen riep de kelner lachend tegen de sacherijnige dame, die gewoon bleef zitten:
''Dat kunt u in uw zak steken.''

In Amsterdam is altijd wel wat te beleven.

Schrijver: kees niesse, 8 december 2013


Geplaatst in de categorie: humor

5.0 met 2 stemmen 85Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)