Inloggen
In de loop van 2020 wordt de site Nederlands.nl (incl. de bijbehorende domeinnamen) ter overname aangeboden door de eigenaar/hoofdredacteur, die in maart 2020 de mooie leeftijd van 77 jaar bereikt en graag de site ter overname aanbiedt aan een persoon, bedrijf of instelling, die de site verder wil uitbouwen.

Men kan met hem hierover in overleg treden via mostertman@nederlands.nl

voeg je verhaal toe

tabblad: verhalen

< vorige | alles | volgende >

verhaal (nr. 5107):

Met de BoodSchappenPlusBus naar Diessen

Gedurende de lange jaren van mijn uitstapjes met de BoodSchappenPlusBus ben ik gewend en zelfs verknocht geraakt aan mijn mede-passagiers.
We worden vandaag ontvangen in de warme woonkeuken van een boerderij in Diessen waar een kleine jongen, vier jaar oud, een puzzel legt, op schoot bij zijn trotse moeder, die verklaart dat hij er al heel wat van terecht brengt.
Later bezichtigen we de onschuldige, pas geboren kalfjes in hun stallen met stro, sommige getekend door Moeder Natuur met vlekken in de hals en over het hele lichaam, andere geheel zwart of bruin, met aandoenlijke, zachte, weemoedige ogen en angstig terugwijkend voor de streling van mijn handen.

Een jonge man, net van school, schept in de schuur, naast de stallen met een riek met brede, forse halen het hooi om en om. De boer, onze gastheer, laat de natuur haar gang gaan als de runderen drachtig zijn en barensweeën hebben; in lange rijen bevolken zij de stallen en komen met de monumentale koppen met ogenschijnlijk nietsziende lodderogen aan het hek, schijnbaar toch nieuwsgierig.
Teruggekeerd in de keuken worden we getrakteerd op een blokje kaas: "Old Amsterdam"; het merk en het bedrijf waaraan deze veehouderij negenduizend liter melk per jaar levert.....

Schrijver: I. Broeckx, 14 dec. 2013


Geplaatst in de categorie: dieren

3,0 met 1 stemmen 69Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)