Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een nieuwe partner

Gerrie dacht weer aan zijn vriend. Waarom heeft hij mij verlaten? We hadden het toch goed samen. Een traan gleed over zijn wang. Hij dacht aan gisteravond toen Joop hem vertelde een einde te maken aan hun verhouding. Gerrie was erg teleurgesteld en de wanhoop nabij. In bed kon hij de slaap niet vatten. De volgende middag ging hij weer naar die bar in de hoop Joop te ontmoeten en het weer goed te maken. Hij zag hem aan de bar zitten met een pilsje en naast hem een knappe jongeman, alleen gekleed in een leren broek en een leren pet.

Zijn blote borst was mooi bruin en onbehaard. Gerrie hield ze een tijdje in de gaten en zag tot zijn verbijstering, dat Joop de jongen omhelsde en zoende. Hij kon het niet langer aanzien en met tranen in zijn ogen verliet hij de bar. Hij ging naar huis en dacht: dat wordt nooit meer goed tussen ons. Verdrietig als hij nog was ging hij in de middag wandelen in het park, dichtbij zijn huis. Het was lekker warm weer en na een poosje liep hij een helling op en nam plaats op een bank.

Even later zag hij een knappe slanke jongeman, een kleurling met een glanzend kaal hoofd, de helling oplopen en zei:
''Mag ik bij je komen zitten?''
Gerrie herkende hem als bezoeker van de homobar en zei vriendelijk:
''Natuurlijk'', en ze begroetten elkaar hartelijk. Ze begonnen een gesprek, dat ze elkaar wel eens gesproken hadden in de bar, maar daar was het bij gebleven.

De kleurling zag op een gegeven moment tranen op de wangen van Gerrie en vroeg wat er scheelde. Met horten en stoten vertelde hij, dat zijn vriend het had uitgemaakt. Jaren hadden ze samengewoond in goede harmonie, maar zijn vriend was verliefd geworden op een jongen. De kleurling stelde zich voor als Rob uit Suriname en pakte de hand van Gerrie en kneep er zachtjes in. Ook veegde hij de tranen van zijn wangen en bemoedigde hem met lieve woorden. Samen hadden ze nog een lang gesprek en na afloop liepen ze hand in hand verder het park in. Misschien een nieuwe partner. Dat zou mooi zijn voor Gerrie.

Schrijver: kees niesse, 12 maart 2014


Geplaatst in de categorie: liefde

4.0 met 1 stemmen 152Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
14 maart 2014
Email:
hmessielive.nl
Een verhaal met vrolijk slot. Zeker voor homo's opbeurend om te lezen en te tonen dat deze mannen ook voor ernst worden genomen en voor vol aangezien.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)