Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een verweesde buurvrouw?

Vaak zie ik haar door de straat trippelen of de trappen beklimmen van de flat tegenover die van mij als een elegante langbenige gazelle, een witte legging om de slanke benen; mijn vermoedelijk verweesde overbuurvrouw.

Ik stel me zo voor dat ze 's-middags in haar woonkamer voor het televisietoestel plaatsneemt en de beeldschone acteurs en actrices gadeslaat, die onafgebroken over elkaar heen buitelen tijdens hun gefingeerde liefdesavonturen en dat zij deze taferelen heeft uitverkoren als afbeeldingen van het enig waardevolle in het leven, het enige om naar te streven, dat echter op hardnekkige wijze zozeer aan haar leven blijft ontbreken.

's-Avonds laat brandt het licht nog aan de overkant, maar spoedig zal mijn onbekende overbuurvrouw verzonken zijn in onrustige dromen over onmogelijke en ongelukkige liefdes, over kikkers die in prinsen veranderen, over het grote bal van het leven waaraan zij nooit heeft kunnen deelnemen.

De nieuwe dag zal weer veel trage lusteloosheid en neerslachtigheid brengen en zo zullen de dagen zich aaneen blijven rijgen en zij zal hun trouwe terugkeer niet meer kunnen verwelkomen......

Schrijver: I. Broeckx, 3 apr. 2014


Geplaatst in de categorie: eenzaamheid

3,0 met 4 stemmen 109Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
3 apr. 2014
Dit is wel een heel trieste toekomstbeschrijving van je overbuurvrouw! Ze kan toch ook met die slanke benen een lover, lijkend op Leonardo di Caprio, aan de haak slaan? Of, en dat is hoogstwaarschijnlijk realistischer, ze kan ook bij haar overbuurvrouw haar hart uitstorten en enkele flessen wijn achterover slaan!... Met lekkere blokjes Old Amsterdam en toastjes met filet Americain en kaviaar...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)