Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ontmoetingen in het Openbaar Vervoer (vervolg)/Met vijftig Euro op zak in de Voltstraat.....

Aan de Broekhovenseweg in Tilburg rijst de bakstenen kolos van de kerk met bovenaan, tegen de smalle gevel, de gouden letters van het uurwerk, plompverloren op.
Nog in haar schaduw bevindt zich de schoenenzaak van "Scapino" die in haar collectie allerminst, zoals de naam doet vermoeden, frivool en elegant schoeisel herbergt, maar eerder plompe, lompe laarzen en schoenen waarmee men naar mijn mening nauwelijks voor de dag kan komen en die tenminste mij niet aanstaan.
Spoedig na mijn bezoek aan die zaak, bevond ik mij op een januaridag, niet in staat uit het assortiment te kiezen, dus weer in de kou bij de bushalte aan de Voltstraat, al evenmin een toonbeeld van architectuur die de zinnen verzet, tot de verbeelding spreekt of het hart doet opleven, met een biljet van vijftig Euro "brandend" in mijn portemonnee, dat de chauffeur van lijn 1 helaas niet zou kunnen inwisselen voor een kaartje.
Klaaglijk en op zielig aandoende, luide toon beweerde ik dan ook, zodat het tot achter in de bus hoorbaar was: "Maar ik heb het zo koud, ik wil zo graag met de bus mee!"
De passagiers staren mij zwijgend aan met gesloten gezichten en enkele jonge meiden drijven de spot met mij en willen of kunnen het geld niet wisselen, maar plotseling duikt "uit de coulissen", ergens achter uit het voertuig, een mevrouw op, zwart getint in het gezicht en met donker kroeshaar en ze legt woordeloos, abrupt en plompverloren twee muntstukken van ieder twee Euro neer naast de chauffeur die overigens niet op het idee was gekomen mij kosteloos te vervoeren.
Later, terwijl we voorthobbelen door de Piusstraat, op een zitplaats achter in de bus, naast mijn weldoenster, zeg ik haar op fluistertoon: "U bent een goede mevrouw, u hebt een goed karakter." "Dankuwel" antwoordt ze beschroomd. We nemen afscheid aan het station om elkaar nooit meer terug te zien.....

Schrijver: I. Broeckx, 15 apr. 2014


Geplaatst in de categorie: verkeer

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 198Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)