Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De prelude van een leven....

Als ik het "Slavenkoor" uit "Nabucco" hoor, ben ik ineens weer in die kamer. op die middag waarop de dampende aardappelen opgediend worden, en verzin ik weer eigen woorden bij dit muziekstuk.
Ik ben weer drie en voel me omringd door de goedgunstige, overvloedige zorgen en aandacht van mijn vader en moeder, oma, ooms en tantes, die allen wonen in het monumentale pand dat sinds vier decennia de naam "Broeckx" demonstratief en zelfbewust op haar bruine houten voordeur draagt.
Ik ben weer drie en mijn moeder heeft zojuist het leven geschonken aan mijn zusje Cecile en mij daarmee voor het leven een trouwe voorvechtster en metgezellin bezorgd.
Ik ben weer drie en bevind mij vaak achter op de fiets in het fietsstoeltje waarmee mama en papa langs het gigantische schrikwekkende kruisbeeld voor de Trappistenkerk op de Koningshoeven fietsen.
Ik ben weer drie en vergelijk de stenen in de hobbelige weg bij het Baksche Ven met de brokken Liga in de pap, die ik thuis krijg geserveerd.
Ik ben weer drie en merkwaardig genoeg lijken de kleuren van de viooltjes in de bloembak voor oma's huis op de tinten van de borduurzij waarmee zij de theemuts borduurt.
Ik ben weer drie en ga vaak met mijn allereerste vriendin Gabi (het meisje met het lange zwarte haar) op de hoek in het snoepwinkeltje lollies halen.
Ik ben weer drie en step tijdens een van de eerste zomers van mijn leven op de felrode, glanzend gelakte step naast Gabi door "het parkje" waar de ijscoman, helemaal aan de Ringbaan Oost, ons verwent met zijn lekkernijen.
Ik ben weer drie en papa heeft mij de kleurige Ecoline-verf geschonken; alles vergaat in een waas van tranen als ik deze over het tafelkleed stoot en klappen krijg.
Ik ben weer drie en kijk vol verwondering naar de stofdeeltjes die zweven in het zonlicht tussen mijn rode, doorschijnende handen.
Ik ben weer drie en beleef de magische prelude van een leven dat mij zal belonen en straffen, dat mij veel zal schenken en veel zal afnemen, van een leven dat ik boven alles liefheb....

Schrijver: I. Broeckx, 26 juni 2014


Geplaatst in de categorie: individu

4.0 met 1 stemmen 132Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Len Cornelis
Datum:
26 juni 2014
Stukken van Broeckx vind ik vaak sfeervol, melancholisch en doordrenkt van een zekere nostalgie. Het gebruik van bijvoeglijke naamwoorden en vergelijkingen zou wel minder kunnen, is mijn persoonlijke beleving.
Maar met de verbeelding, de herinnering en de subtiliteit in deze miniatuurtjes is weinig mis.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)