Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Divan

Toen ik een jaar of twintig was liep ik avonds door het centrum van Bergen op Zoom, gekleed als dienstplichtig soldaat. Het was in 1951 en toen mocht je niet in je vrije tijd in je burgerkloffie uitgaan. Ik stapte een restaurant in waar ook gedanst werd. Ik vond het leuk om naar dansende paartjes te kijken. Zelf kon ik een beetje dansen. Een ober bracht mij een pilsje en toen ik een slok nam uit het glas kwam een jongedame naar me toe en vroeg of ik met haar wilde dansen.

Ik keek mijn ogen uit en was erg verbaasd, dat een vrouw een man ter dans vraagt. Ze zag er buitengewoon mooi uit, vol slank, blauwe ogen en blond krullend lang haar. Zeer modern in die tijd. Ze zei:
''Wil je met me dansen, lieverd?''
''Dat wil ik wel, maar ik zou graag willen weten hoe je heet. Ik heet Kees en ben als soldaat hier gelegerd.''

''Ik heb steeds naar je gekeken en vond je er leuk uitzien met je zwarte krullenbol. Mijn vader is ook militair in Ede. Hij geeft daar les aan rekruten. Heb je zin met mij te dansen?''
''Maar hoe heet je dan?''
''Ach sorry, was ik vergeten te zeggen, ik heet Molly. Leuke naam hé?''

Ik moest glimlachen en dacht, wat een lekker stuk is zij.
Op de dansvloer hield ik haar vast zoals het moet, maar wat had zij een grote borsten. Volgens mij drukten zij die prammen expres tegen mij aan. Het orkest hield pauze en ik ging weer aan mijn tafeltje zitten. Zij hield mijn hand vast en liep met me mee. Ze ging tegenover mij zitten en ze keek mij aan of ze mij op wilde vreten. Ik voelde mij niet erg prettig, zoals ze me bekeek. Dit had ik nog nooit meegemaakt.

Thuis in Amsterdam had ik nog nooit een meisje gehad en mijn ouders waren erg conservatief. Voorlichting was er niet bij. Alles wat je over seks wist was van vrienden. Op school werd ook geen voorlichting gegeven, dat is in deze tijd wel beter geregeld.

Ik kreeg de indruk, dat Molly niet helemaal spoorde, iets vreemds straalde ze uit en toen ze over haar psychiater begon te praten wist ik het zeker. Oppassen was mijn voorgevoel. Op een gegeven moment, zei ze:
''Kees, ik wil een lief klein kindje. Kan jij daarvoor zorgen?''
Ik schrok mij kapot. Het zal je maar gebeuren, dat je daar intrapt en met haar seks hebt. Je bent mooi de klos als ze in verwachting raakt, mij niet gezien.

''Zeg Molly, waarom moest je dan naar een psychiater?''
''Zal ik je vertellen, want ik ken hem van het tennissen. Mijn vader speelde tegen hem en ik vond het zo'n knappe man, dat mijn huisarts mij een brief meegaf, omdat ik hem had wijs gemaakt, dat ik mij na vijf minuten niets meer kan herinneren.

Dat vertelde ik ook aan die psychiater. Ik zei ook tegen hem, dat ik bang was gek te worden. En toen gebeurde het, wat ik wel verwacht had. Hij zei, kleed je maar helemaal uit en ga op de divan leggen. Ik had namelijk gehoopt, dat hij ook bij mij zou komen leggen en seks met hem te hebben, want dan groeit er misschien een kindje in mijn buik. Maar ik maakte een vergissing, ik zei iets tegen hem, dat een kwartier geleden gebeurd was. Hij had mij toen door en ik moest mij weer aankleden. Toch vond hij het nodig mij onder behandeling te nemen.''
Dat vond ik ook, normaal is ze niet, dacht ik.

Schrijver: kees niesse, 30 jun. 2014


Geplaatst in de categorie: ziekte

4,0 met 2 stemmen 297Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Han Messie
Datum:
30 jun. 2014
Email:
hmessielive.nl
Kees, inderdaad was het voor die tijd verre van normaal als een meisje een jongen ten dans vroeg. Tegenwoordig zijn we daar soepeler mee.
Op tijd heb je de gevaarlijke verleidster doorzien. Schijn bedriegt! Een vermakelijk verhaal met ernstige levensles.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)