Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Eenzaam in Rome.....

De bus had de lange weg gevolgd en zijn levende bagage met zich meegenomen, door Frankrijk, door Zwitserland en had tenslotte Rome bereikt. Een hele belevenis voor een kind uit een ambtenarengezin.
Op school waren de monumenten, kerken en bezienswaardigheden van de Eeuwige Stad al bij voorbaat aan de orde gekomen, van de Piazza Navone tot het Forum Romanum en ze had er zich fantastische voorstellingen bij gevormd. De driehonderd gulden hadden de ouders welhaast uit hun mond gespaard.
De jongens en meisjes verkeerden bijna allen in de problematische overgangsfase tussen kind en volwassene en volvoerden daarin een schemeroorlog, zetten aarzelende schreden in het tot dan toe onbekende terrein der volwassenheid, streden de strijd die hen tot man of vrouw zou maken.
Op het terras van het nonnenklooster waarin de schoolklas haar tijdelijke onderdak had gevonden speelde een meisje gitaar en zij zong een lied over liefde, over verlangen, De ambtenaarsdochter, een kind nog, vormde een uitzondering; ze begreep het niet; het was vreemd aan haar wezen.
De Basiliek van St. Pieter werd eveneens bezichtigd naast al het andere, interessante en opwindende dat sinds eeuwen de wereld tot zich trekt.
Ze hadden de trappen beklommen die leiden naar de beeldengalerij op het dakterras met de monumentale gestalten van Petrus en Paulus. Het eeuwenoude panorama waarover priesters, prelaten en pausen hun blikken hebben laten dwalen was voor even het uitzicht van Brabantse jongelui van 17 jaar.
Tot nu toe hadden de anderen de ambtenaarsdochter verdragen, maar nu, in het uur van de waarheid, toen ze haar voet op de trappen had verstuikt, wilde niemand van de klasgenoten haar naar het "hotel" brengen.
De Rome-reis, waarnaar zo verheugd was uitgezien, werd het toppunt van de uitstoting die haar altijd al ten deel was gevallen......

Schrijver: I. Broeckx, 7 augustus 2014


Geplaatst in de categorie: eenzaamheid

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 55Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
8 augustus 2014
Was jij die ambtenaarsdochter? God nog aan toe, wat vreselijk, dat je daar in dat verre Rome door kortzichtige, liefdeloze leeftijdsgenoten bent uitgestoten! Die meute onbehulpzame sadisten zou je alsnog een comfortabele reis naar Rome moeten aanbieden, minstens in een vijfsterrenhotel en met elke avond een cultureel, peperduur hoogtepunt!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)