Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een mislukte sollicitatie en wat volgde.......

Welke onzinnige intuïtie me ertoe aanzette koers te zetten naar Oisterwijk om
daar onduidelijke werkzaamheden bij wijze van vrijwilligerswerk te gaan uitvoeren, zal ik nooit weten, maar het heeft kennelijk zo moeten zijn.....
Van de "Blokhut" die in het telefoongesprek genoemd was, had ik me een andere voorstelling gemaakt; ik had gerekend op een wild-west-tafereeltje uit een romantische western, maar het gebouw van de "Scouting" in Oisterwijk is gevestigd in een voormalig langgerekt schoolgebouw, dat men bezwaarlijk over het hoofd kan zien, in een sfeerloze omgeving, even buiten de bebouwde kom van het dorp dat niettemin elders haar oases en feeërieke landschappen kent.
Veel te vroeg gearriveerd, stond ik daar langdurig wezenloos en doelloos voor de deur, maar struinde tenslotte, ten einde raad, welhaast kreupel, door hoog opschietende bosschages, onkruid en struikgewas naar een manege aan de overkant waar jongeren zich opgewekt en uitbundig hadden overgegeven aan de paardensport op vrolijk rondhuppelende hengsten en merries, om te informeren naar het tijdstip bij een middelbare dame die met een uitdrukking op het gezicht van intense betrokkenheid staarde naar het genoemde tafereel.
Mijn toekomstige "werkgevers", twee jongemannen, arriveerden tenslotte en we hadden een gesprek. Het leek me echter nauwelijks aantrekkelijk de taak uit te voeren om voor mij zinloze, betekenisloze en onbelangrijke gegevens betreffende de overigens ongetwijfeld zeer avontuurlijke, aantrekkelijke, educatieve en uitdagende activiteiten van de padvindersgroep onder te brengen in een schema, dat ik hen zou moeten zenden per computer.
Toen ik bij nacht en ontij wachtte bij de bushalte zag ik aan de overkant van de straat onduidelijke figuren op ogenschijnlijk zinloze wijze deuren openen en sluiten en een villa betreden.
We passeerden Hotel-Restaurant "De Druiventros" aan de rotonde halverwege Berkel-Enschot en Tilburg, dat het schijnsel van haar exorbitante verlichting de nacht in wierp en dat opgetuigd was als een zeeschip dat op duistere wateren zijn weg zoekt
De sollicitatie was afgeblazen; opgelucht en bevrijd zag ik mijn toekomst tegemoet......

Schrijver: I. Broeckx, 30 september 2014


Geplaatst in de categorie: werk

4.0 met 2 stemmen 99Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)