Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Na de bekentenis....

De noot is gekraakt, het vlies is gescheurd, het zegel dat gehecht was aan de geheimzinnige brief is verbroken; de bekentenissen zijn van de lippen gerold van mijn mysterieuze wandelgenote, die gedurende twaalf lange jaren iedere zondagmiddag stilzwijgend naast me heeft voortgestapt; de tragiek van haar levenslot heeft zich geopenbaard aan mij: een traject van drieëntwintig operaties moest de aangetaste borsten reconstrueren, maar de pijn is gebleven, zonder dat de morfine ooit hielp.
Nu moet de Natuur troosten; een cirkel van vliegenzwammen in het late seizoen; de lange zomerse schaduwen die zich over ons pad leggen en waarvan zij zozeer houdt.
De Regte Heide wilde ze graag weerzien, die haar zoveel troost bood, eens, in haar zozeer getormenteerde en hopeloze bestaan.
We hebben de lila bloempjes van de heide weergezien en de toren van de Rielse kerk met haar gouden uurwerk, die zich slank, fier en statig verhief in de verte, achter bosschages en boomgroepen.
Mijn vriendin heeft me gevraagd een gedicht over "Brabant" voor te lezen op haar begrafenis.....

Schrijver: I. Broeckx, 15 nov. 2014


Geplaatst in de categorie: natuur

4,0 met 1 stemmen 98Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
16 nov. 2014
Ik heb allang geen vrienden meer, maar ik weet ergens nog wel hoe dat voelde. Ik kan me je intense verdriet dan ook goed invoelen. Doe dat gedicht maar niet over Brabant, maar schrijf één speciaal voor haar! En over het wrange feit waarom de sieraad van de vrouw zo vaak tot een doodvonnis leidt!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)