Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Ga voor alle zekerheid naar je huisarts

Wulpse Alie was nog steeds erg verdrietig, want haar lesbische vriendin liet niks meer van zich horen. Vroeger kwam Alie één keer per week naar mij toe. Dronken we koffie en gingen daarna samen boodschappen doen. Nu ze zo verdrietig is komt ze bijna elke dag en dat vind ik niet zo leuk, maar dat laat ik niet blijken. Vroeger is ze getrouwd geweest met barkeeper Tonnie, die erg jaloers was. Wanneer Alie in het café diep in het glaasje had gekeken ging ze dansen met knappe kerels en flikte ze het hun piemel te betasten. Haar vent begon dat te vervelen en heeft haar tot bloedend toe in elkaar geslagen.

Ze is toen van hem afgegaan en heeft ze liefde gevonden bij Greet, een lesbische barjuffrouw. Toch was Alie in verwachting geraakt, maar van wie weet ze niet. Een dochter werd geboren, die ze Chantal noemde en nu achttien is. In de huiskamer zat ze voor het raam en keek op haar horloge en zei:
''Waar blijft ze nou, ze zou hier om elf uur zijn.''
Ze maakte zich ongerust. Chantal zou een paar dagen komen logeren bij mama. Het was nu half één in de middag en nog was ze er niet. Ik had alvast de tafel gedekt, maar Alie had geen trek en bleef voor het raam zitten.

Plotseling zag ze een blauwe Mercedes voor de deur stoppen. Toen het rechterportier open ging zag ze haar dochter uitstappen. De bestuurder, een man van misschien net in de veertig, met een zwarte baard en een snor, een beetje corpulent, stapte ook uit de auto en liep met een koffertje in zijn hand naar Chantal toe. Alie was opgelucht, maar ze zag tot haar verbazing, dat haar dochter de man omhelsde en langdurig kuste.
''Zie je wat darling, is ze er al'', zei ik.
''Ze stapte net uit een auto, maar ik begrijp iets niet, Kees.''

''Hoezo?''
‘’Ik zie Chantal uitstappen en de bestuurder, een oudere man met een baard kwam ook uit de auto. Ik zag, dat ze elkaar hartstochtelijk zoenden. Ze heeft geen verkering, voor zover ik weet. De man stapte weer in de auto en reed luid toeterend weg.
Ze komt er aan. Samen liepen ze naar de gang en opende vast de buitendeur.
Dag mama en Kees, hier ben ik dan. Sorry, dat ik later ben, ik ben gebracht door mijn leraar. Hij geeft les in normen en waarden, een heel aardige man.''

''Kom maar gauw binnen, we hadden je eerder verwacht'', zei Alie.
Ik nam haar koffertje en plaatste het onder de kapstok. Chantal is een volslanke meid met lang krullend blond haar, en studeert economie.
''Kust hij al zijn leerlingen zo heftig'', vroeg ik.
''Nee Kees, het zit zo, ik ben zwaar verliefd op hem geworden, hij heet Henk en is vijfenveertig jaar. Hij is bezig van zijn vrouw te scheiden.''

Moeder keek bedenkelijk.
''Heb je al gegeten, lieverd'', vroeg haar moeder.
''Ja mama, Henk nodigde mij uit in een restaurant wat te eten.''
''Mooi, dan zet ik koffie, ga maar lekker zitten.''
Ik vond het maar raar, maar je hoort het de laatste tijd meer, dat meisjes verliefd worden op hun leraar. Even later kwam Alie de kamer in met de koffie en het gebak.

Mama:
''Zeg, ik moet je toch wat zeggen. Is die Henk nog getrouwd en heeft hij kinderen?''
''Ja, hij is nog getrouwd, maar ze gaan scheiden, hij woont niet meer thuis, maar bij een collega is hij ingetrokken. Wanneer de scheiding officieel is wil hij met mij volgens de wet na negen maanden met mij trouwen. Ik verheug mij erop, we hebben ons al ingeschreven bij een woningbouw vereniging. Hij heeft twee kinderen, een jongen van dertien en een meisje van elf. Die willen bij hun moeder blijven, daar ben ik blij om, galbakken zijn het. Ze scholden mij uit voor hoer.

Ik word nu ineens niet lekker mama, heeft u een aspirine voor me?''
''Wat zie je bleek meid, ga maar even op de bank liggen.''
Alie dacht, ze zal toch niet in verwachting zijn en ze keek mij al aan.
''Voel je je al weer wat beter, schat?''
''Gaat wel weer, maar weet u waar ik nou zo trek in heb, in een zure bom.
Alie schrok zich een ongeluk.
Ze wil een zure bom, attenoje, dat willen alle vrouwen wanneer ze in verwachting zijn, dacht ze.

''Ik zal er één voor je halen schat, maar weet je waar ik aan denk meid, je bent toch niet in verwachting van die leraar. Ik vraag dat, omdat je zo plotseling bleek en misselijk wordt en een zure bom wil hebben. Heb je al seks met hem gehad?''
''Dat wel mama en hoe, hij kent alle kneepjes van het seksleven. Hij bracht me in de zevende hemel. Hij had wel een condoom omgedaan, dus volgens mij is er niets aan de hand. We waren naar een motel gegaan en toen Henk klaar kwam begon hij als een idioot te gillen.''

''Waarom?''
''Ik schrok mij ook kapot, want zo schreeuwde hij nooit als hij klaar kwam. Wat bleek, zijn condoom zat niet meer om zijn geval. Hij zoeken. Lag dat ding aan het voeteneind. Gelukkig wel gevuld met zijn zaad, dus ik dacht alles is veilig.''
''Ik hoop het voor je, maar ga voor alle zekerheid wel naar je huisarts. Dan weet je het zeker.''

''Zal ik doen mama, maar maakt u zich maar niet ongerust.''
De volgende dagen werden gezellig doorgebracht met tochtjes door het mooie Drentse Landschap.
Een week later belde Chantal haar moeder op, dat ze weer ongesteld was geworden. Wat was wulpse Alie opgelucht.

Schrijver: kees niesse, 18 juli 2015


Geplaatst in de categorie: ex-liefde

4.0 met 1 stemmen 88Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)