Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Dappere rechter in opleiding(Fictie)

Ook midden in de nacht was het nog bloedheet. Blote Alie lag op het logeerbed te zuchten en te steunen. Ze kon kennelijk niet in slaap komen. Klaar wakker als ik was hoorde ik ineens het piepen van een deur opengaan. Volgens mij was het de deur van de schuur buiten, want dat geluid kende ik door en door.

Ik stapte het bed uit en liep naar het raam. Dat was even schrikken, want ik zag een man in donkere kleding de elektrische fiets van Alie uit de schuur halen, maar kon er niet mee wegrijden. Vroeger toen ik nog fit was had ik de man vastgepakt, maar als lid van de rollator brigade kon ik niks ondernemen. Ik belde de politie van ons dorp en kreeg de mij bekende veldwachter aan de lijn. Ik vertelde hem wat ik zag. De dief was nog bezig de zware ketting door te zagen.

''Ik kom naar je toe, Kees. Ik heb assistentie van een rechter in opleiding. Hij draagt een shirt van D66. Het kan wel even duren, want ik sta in het café van dolle Dries. Buck Jones heeft iemand in elkaar geslagen en ik wacht op een ambulance. Onderneem niks Kees, neem wel zijn signalement op en weet je de gegevens van de fiets? ''De fiets is van wulpse Alie. Ik zal de gegevens aan haar vragen.''
''Goed Kees, ik ben vannacht alleen in dienst en heb het hartstikke druk. De rechter is een prima jongeman en voor de duvel niet bang.''

Die rechter in opleiding heeft mij goed geholpen de vechtersbaas Buck onder controle te krijgen.''
De veldwachter verbrak de verbinding. Ik hield de dief, die nog steeds bezig was de ketting met een ijzerzaagje los te krijgen, in de gaten.

Plotseling voelde ik het gehijg in mijn nek van blote Alie. Ze zei:
''Wat sta je hier te kijken, Kees? ''
''Kijk maar, een dief is bezig je fiets te jatten, alleen hij krijgt de ketting niet los. De politie heb ik al gebeld en zou gauw komen.

Alie rende weg, deed wat kleren aan en liep naar de dief toe en probeerde het zaagje af te pakken. De dief kwam met een koevoet op Alie af, maar net op tijd kwam de politie aanrijden. De al oudere politieman trok zijn pistool en sommeerde de dief de koevoet op de grond te leggen. De dief deed het niet en kwam langzaam naar de politieman toelopen. De rechter in opleiding trok wit weg en dacht, straks moet deze agent als hij schiet ook de gevangenis in.

Dat mag niet gebeuren, dacht hij. Hij stormde op de dief af en sprong op zijn rug. De dief werd daardoor afgeleid en de politieman met hulp van Alie kon de dief overmeesteren en zijn handen in de boeien doen. De inmiddels gearriveerde versterking uit de naburige stad bracht de dief en ook de vechtersbaas Buck naar het bureau. Ik had diepe respect voor deze jonge rechter.

Schrijver: kees niesse, 21 juli 2015


Geplaatst in de categorie: misdaad

5.0 met 1 stemmen 2.172Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
21 juli 2015
Als blote Alie zonder kleren op de dief was afgestapt, dan was die vanzelf hard weggerend.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)