Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Nu was hij geen heer

Nu was hij geen heer


Wulpse Alie en haar vriendin waren naar Amsterdam bootje varen met lesbische dames. Charles, de broer van Alie logeerde bij haar, maar ging niet mee naar de Hoofdstad. Hij had mij uitgenodigd een biertje te komen drinken. Omdat ik wegens rugklachten niet ver kon lopen kwam hij mij ophalen in zijn Mercedes. Wat zag hij er keurig gekleed uit, een oranje gekleurd jasje en een lichte pantalon. Hij stelde zich heel vriendelijk voor en gaf mij een hand en een knuffel over mijn wang. Ik dacht zijn zus is lesbisch, zou hij dan ook homo zijn. Niks aan de hand, dacht ik, als hij maar van mij afblijft.

Het was al avond en nog lekker warm. Charles had buiten voor de deur een rieten tafeltje neergezet met bovenop een glasplaat. We dronken eerst een lekker bakkie koffie met daarbij een appelpunt. Daarna presenteerde hij een heerlijk glas gekoeld pils. Ik merkte tijdens ons gesprek, dat hij zeer beschaafd sprak en goed onderlegd was. Zelf moest ik oppassen geen dom gekletst te beginnen, want daar was ik wel goed in. Het begon te schemeren en de volle maan verlichtte de straat.

Toen ik hem een mop vertelde over een jonge weduwe die een contact advertentie had geplaatst, keek hij mij aan of ik een smerige boef was. De volgende dag werd op haar deur geklopt. Het vrouwtje doet open, staat voor de deur een man met krukken. Ze schrikt en is zeer teleurgesteld. Ze zegt tegen de man:
''Maar mijnheer, ik zoek een gezonde vitale man voor een lekkere wip.''
Zegt die vent:
''Mevrouw, waarmee dacht u dan dat ik op de deur klopte. U zit gebeiteld.''

Hij kon mijn mop dus niet waarderen en zei een hele tijd niets meer. Toen een merel een melodietje zong hoorden wij iemand kuchen. Charles keek waar het vandaan kwam en zag een jongeman van ongeveer achttien jaar op een krukje zitten. Ik zag hem ook. Het was een knappe jongen met blond krullend haar en sportief gekleed. Hij droeg een wit gekleurde shirt en een korte beige broek met daaronder glimmende bruine benen.

Charles had geen aandacht meer voor mij, maar bleef maar naar die gozer kijken. Opeens vroeg hij mij:
''Lieve Kees, ken jij die jongen, wat ziet hij er schattig uit?''
''Ja, van Alie heb ik gehoord, dat hij op de woning past van zijn ouders. Die zijn op vakantie naar Ameland om hun huwelijk op te vijzelen. Zijn moeder schijnt een verhouding te hebben met haar gescheiden buurvrouw. Maar ik heb ook gehoord, dat hun zoon een homo is, heel galant en vriendelijk. Dat is hem die daar zit, hij heet Alex.''

''Kees, vind je het goed, dat ik even kennis met hem maak?''
Met een glas bier in zijn hand liep hij naar de jongen toe. Ik dacht, dat is ook wat. Hij nodigt mij uit en nou laat hij mij in de steek. Dat ik hem vertelde, dat de jongeman en homo is raakte hij helemaal op hem geïnteresseerd. Ze zaten een tijdje te praten en ik zat alleen. Hoe kom ik verdomme thuis, dacht ik. Maar gelukkig riep hij:
''Kees, ik breng je thuis hoor.''
Hij startte de auto en ik moest maar met mijn pijnlijke rug in die lage auto zien te komen. Hij had natuurlijk haast mij zo gauw mogelijk te dumpen om bij die gozer te zijn. Nu was hij geen heer.

Kees Niesse.

Schrijver: kees niesse, 1 augustus 2015


Geplaatst in de categorie: algemeen

2.0 met 2 stemmen 997Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)