Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

"uit de vriezer eten"

Leve de crisis want een mens leert creatief te zijn met het inkomen, leert om te gaan met het beetje wat er binnenkomt, leert dus nog steeds...maar ooit zat ik in eenzelfde crisis door terug te vallen met kleine kinderen op een bijstandsuitkering en begrijp me niet verkeerd, het is prima dat het er is, maar dat het eveneens geen vetpot is weten we allemaal.

Afijn, het inkomen was minder dan minimaal en tja dan wordt een mens creatief. Dat die creativiteit me nog eens goed van pas zou komen, bleek maar weer eens vandaag. De man stelt altijd de vraag: wat eten we vandaag en de vrouw wordt geacht daarop een antwoord te hebben...zo ook vandaag.

Nou ben ik al iemand die met kliekjes kan werken, geen punt, restanten die over zijn, verdwijnen netjes ingepakt in de vriezer, een ware uitkomst dat apparaat. Ik wilde eerst 'ding' schrijven maar het is meer dan een ding, het is een uitkomst! Een greep uit de vriezer geeft me een stuk reeds gebraden vlees, netjes in tupperware, manlief wordt aan de uien gezet, want al snij ik ze niet, de tranen lopen over mijn rug....ik gris knoflook, kruiden en boter bijeen en zet de pan op.

Tijdens het bakken van de uien (jankend en wel) vraag ik: zijn er nog paprika's in de vriezer? En ook die liggen er nog! Die komen er bij te liggen en al roerend komt het kleingesneden vlees erbij. Dan een ingeving: er ligt nog ergens een pakje nasikruiden, ach waarom niet? Ik kiep het zakje erbij en nu heb ik dus een ware zondagse maaltijd, waarvoor ik alleen de uien en het pak rijst moest aanschaffen.

Kijk, Herman word ik niet, een echte kokkin is me allang voorbijgestreefd, maar die vriezer en ik, wij kunnen gezamenlijk zorgen voor eten op tafel en dan ook nog voor een prikkie....
Wanneer je een paar maal een crisis hebt meegemaakt, word je vanzelf creatief en voordelig!

PS ik heb "voorgeproefd" en het is heerlijk, voor drie personen want ook bij mijn buurman is het krapjes in de knip.

Schrijver: An Terlouw, 23 aug. 2015


Geplaatst in de categorie: voedsel

Er is nog niet op deze inzending gestemd. 96Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
An Terlouw
Datum:
24 aug. 2015
Beste Joanan, ook dit was vers hoor, uien in elk geval en er is niks mis met "uit de vriezer eten" integendeel. Het is een sport geworden om zo voordelig mogelijk te eten en toch gezond, wat niet bevroren is genuttigd natuurlijk. Want zelfs de afgeprijsde artikelen haalden het niet bij het bedrag dat wij gisteren kwijt waren.
En eerlijk? Ik zou voor geen goud in Maxima's positie willen zitten....
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
24 aug. 2015
Vers voedsel is veel gezonder, An, en in de aanbieding volop aan te slepen. Die vriezer doodt de vitaminen. Je hoeft echt niet minder gezond dan de koning te eten, je bent evenveel waard. En de biologische producten bij A.H. zijn niet eens zoveel duurder. Bovendien strooien ze daar nog steeds met 35%-kortingstickers, wat de minima-pret ook verhoogt. Gewoon veel supermarkten bezoeken en de afprijzingen inslaan, maar je lichaam ook eens wat extra's gunnen, want je bent van vlees en bloed en geen bevroren wezen, die het met bevroren restjes moet doen. Je hebt net zoveel recht op vers voedsel als madammeke Maxima met haar zinloze gezwaai en geshow vanaf de Groene Draak.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)