Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Allemaal slimmigheidjes, zo slim...

Een paar weken geleden kregen we post van Stedin: men zou 18 december een zogenaamde 'slimme meter' komen plaatsen, tijdstip was variabel, tussen 8 en 10 uur 's morgens. Afijn, dat wordt wekker zetten want je wilt zo'n man niet in je pyjama ontvangen natuurlijk. Vroeg op is niet meer zo mijn ding, maar ja, wat moet: dat moet nietwaar?

En zo zitten we te wachten om 8 uur op de slimme-meter-man. Inmiddels had ik van anderen al gehoord, dat de slimme-meter-man een half uurtje bezig zou zijn, dus dat viel weer alles mee. Toch, voorbereid een volle pot koffie geregeld, want tja, het gaat hier nog wel eens mis, dus...koffie MOET en die stond dus klaar.

De slimme-meter-man, kwam, maar liep onze deur voorbij, om eerst een nieuwe slimme meter bij de buurman te plaatsen, dus dan denk ik nog: oh dat kan wel eens even gaan duren....maar neen, een krap half uur later staat de man bij ons voor de deur.

Hij heeft een hele winkelwagen met slimmigheid bij zich (nieuwe slimme meters) en natuurlijk ook de oude (niet slimme meters).
Ik vraag hem of hij koffie wil, want tja die stond er hè? En dat wilde hij wel....dan vraag ik (slim natuurlijk) moeten we iets van stroom afhalen? Maar nee, dat was niet nodig, zei hij.

Hij gaat aan de slag, na zijn bakkie koffie en intussen komt de hulp om me eventjes te helpen, tja daar is een hulp voor. Automatisch druk ik op de knop van mijn stoel, wauw, das waar ook, mijn voeteneinde gaat niet naar beneden, nee SLIM MENS, die gaat ook op elektrisch weet je wel?

Algehele hilariteit, de slimme-meter-man vraagt: zal ik de stroom er nog eventjes opzetten en ik antwoord: nee hoor, ik zit hier prima. Benen omhoog, opgesloten in mijn stoel. Ach er zijn ergere dingen zullen we maar denken.

Met een half uurtje en een bak koffie is de zaak gepiept, het licht schiet aan ( vergeten uit te doen) en ik druk vol opluchting op de knop van de stoel, nee geen schietstoel, maar het benengedeelte ging weer naar beneden en ik, ik was verlost!

Een mens maakt wat mee, op een simpele vrijdag, en dan is het nog ochtend, benieuwd wat de middag brengt.

Schrijver: An Terlouw, 18 dec. 2015


Geplaatst in de categorie: humor

2,3 met 3 stemmen 63Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Lucie
Datum:
18 dec. 2015
Wat een leuk grappig verhaal.. Ha ha ha..

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)