Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Warme golfstroom

Terwijl in Amsterdam een sneeuwstorm woedde was het bij mij in Drenthe bloedheet. Toen ik ging informeren hoe dat kwam bleek de oorzaak te zijn een zeer warme golfstroom vanaf de Atlantische Oceaan. De golf was maar acht kilometer breed en bewoog zich als een slang en zag kans via de sluizen van de Afsluitdijk het IJsselmeer te bereiken. Vissers zagen enorme stoomwolken uit het water opstijgen en schrokken zich een hoedje, omdat ze het ook erg warm kregen.

De hete golf bereikte Lelystad en daar veranderde het weer plots in een zomerse dag met een temperatuur van ruim twintig graden. Kinderen gingen al in badpak bootje varen in de sloten en de ijsboer deed goede zaken. Mijn dochter woont in Lelystad en zei door de telefoon dat ze erg ongerust was, want ze dacht, dat de baantjesjagers van de klimaatverandering toch nog gelijk zouden krijgen. Gelukkig was het niet zo, want spoedig was de eerdergenoemde oorzaak bekend.

Ik kreeg het verschrikkelijk warm en kleedde mij in zwembroek en ging buiten aan een tafeltje de aardappelen schillen. De warme lucht was vanaf Lelystad oostwaarts bewogen naar Drenthe en dan te denken, dat het nog winter is (december). Mijn vroegere buurvrouw Alie woont nu bij mij in, want haar lesbische vriendin vond een kerel toch lekkerder. Toen ze nog jong was werd ze wulpse Alie genoemd, maar ze is nu zeventig en ziet eruit als een kenau, groot en dik en mannen zijn bang voor haar.

Een tijd terug had Defensie haar nog nodig, omdat ze marinier was geweest. Ze werd aangesteld als commandant op een oorlogsbodem, omdat ook twintig vrouwelijke mariniers mee gingen en ze opdracht kreeg uitspattingen met mannen te voorkomen. De vrouwen zagen eruit om in te bijten en ze konden het niet nalaten de mariniers te lokken. Wanneer de jongens aan het douchen waren kwamen de dames alleen gekleed in een string de badruimte in en knepen de mannen in hun kont.

Natuurlijk waren de mannen hevig geschrokken en dienden een klacht in bij commandant Alie. Ze ontbood de dames en gaf hun een standje, maar begreep ook hun gevoelens en gaf de foerier opdracht een mannelijke opblaaspop van uitstekende kwaliteit aan de dames uit te reiken. Wat waren ze blij. De mannen waren nu ook blij en konden nu rustig douchen en een boek lezen en een brief naar hun moeder schrijven. Alie had de piepers gekookt en het vlees gebraden en als toetje karnemelks gortepap klaar gemaakt. We konden nog rustig buiten van onze maaltijd genieten, maar later op de avond kwam het milde weer van de winter weer terug, want de warme golf was uitgeblust.

Schrijver: kees niesse, 23 december 2015


Geplaatst in de categorie: vrouwen

4.5 met 2 stemmen 125Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)