Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

GRASMAAND

Anita plantte een jonge struik in haar voortuintje. Prettige aprilzon verwarmde zowel haar huid als haar werklust.
"Ha, mijn struik zal over enkele weken mooie bloesem laten zien. En vanavond, dan zal ik met mijn vriendinnen een wandeling langs de boerderijen buiten ons dorp maken. Heerlijk om die geuren van de pas ingezaaide aarde op te snuiven. In de aangename schemer zullen de voorjaarsbloempjes nog wel te zien zijn, voordat ze zich sluiten voor hun nachtrust.

's Avonds zat Anita neerslachtig bij haar slaapkamerraam.
"April is toch ook de maand van grote teleurstellingen," dacht ze. "De wandeling, waar ik me zo op verheugd had, kon opeens niet doorgaan. Die smerige druilregen heeft ons mooie plan bedorven.
Ach, nog steeds tikken die druppeltjes zonder ophouden in het troosteloze duister. Wat doet dat sombere grijszwart naargeestig aan. Ik word er zwaarmoedig van om naar buiten te kijken.
Maar kijk... Die straatlantaarn schijnt prachtig oranje... Toch leuk, al dat versnipperde water in die lichtkrans, waar ook heel kleine diertjes in rond dansen. Zijn dat vliegjes of kevertjes? Die nietige schepseltjes zijn opgewekt, dankzij dat hartverwarmende licht, omgeven door trieste wijdte. Hun piepklein, maar toch zo krachtig wereldje vloeit over in mijn brein. Mijn bed, waarin ik nu ga liggen, geeft bescherming tegen nare gedachten. Bovendien brengt het in mijn onderbewustzijn weer moed en ongekende, nieuwe levenskracht.

Anita sliep in tussen haar lakens, verlicht als een onweersvliegje, dat op en neer zweeft bij verkwikkende zoelte of benauwende lucht.

Schrijver: Han Messie, 12 maart 2016


Geplaatst in de categorie: jaargetijden

2.5 met 2 stemmen 298Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)