Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Het bad vol toekomst

Vandaag heb ik me letterlijk ondergedompeld in een bad vol toekomst. Als moeder van een bijna tweejarige is op een regenachtige dag naar het zwembad misschien niet de meest creatieve vorm van vermaak, maar wel een van de meest effectieve. Uiteraard besef ik, al zoekend naar een veels te krap en benauwd kleedhokje, vrij snel dat ik niet de enige "creatieveling" ben.

Aangezien zoonlief de hoge golven in het grote zwembad nog iets te veel van het goede vindt, gaan we met gepaste snelheid - loslopend kinderwild met dito ouders ontwijkend - richting het kinderbad. Gelukkig is dat weggestopt in een verdomhoekje waar de temperatuur nog net iets subtropischer op m'n huid neerdaalt. Door de warmte lijkt de geur, die een mengsel van chloor en kinderspul met zich meebrengt, zich nog net iets prikkender in m'n neus vast te zetten.

Dit alles mag het plezier niet drukken en me aan één vinger meetrekkend wordt me duidelijk gemaakt dat ook ik in het uitnodigende kinderbad plaats moet nemen. Daar neem ik plaats in het veel te warme (ik wil niet weten wat er allemaal in zit) water. De glimlach die bij het eerste teentje in het water doorbreekt op het gezicht van m'n zoontje, doet alle geuren verbloemen en het lawaai verstommen. Op een afstandje kijk ik naar mijn zoon die omringd wordt door kindjes in alle soorten en maten.

Daar speelt de toekomst bedenk ik me. De scrum masters, growth en energy managers en god mag weten wat voor functietitels we in de toekomst allemaal wel niet bedenken om te omschrijven wat we nu vaak ook in net andere vorm al doen, maar met een andere titel toch weer hip is. Ik laat m'n gedachten nog even gaan terwijl ik me onderdompel in het warme bad vol toekomst.

Schrijver: Annette Hier, 21 juni 2016


Geplaatst in de categorie: kinderen

4.8 met 4 stemmen 726



Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
21 juni 2016
Mooi beschreven, Annette, maar maak je geen zorgen over de toekomst van je kroost, zorgen maken heeft geen enkele zin. Geniet maar zoveel mogelijk van je welverdiende genietingservaringen als liefhebbende moeder. Fijn zo'n oprechte moederervaring!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)