Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Life is beautiful

Terwijl ik me sta op te maken in de badkamer, hoor ik m'n man en zoon met elkaar babbelen. Het gesprek, voor zover je het een gesprek kan noemen met een bijna 2-jarige gesprekspartner, is niet woordelijk te verstaan. Zachte geluidjes van het leven bereiken op gedempte toon de badkamer. Een even bemoedigende als beangstigende gedachte dringt zich, starend in de nog iets beslagen spiegel, aan me op. In de wereld die zich buiten de vierkante meters van de badkamer bevindt gaat het leven gewoon door, ook zonder mij.

Staand in de veilige warmte van de nog door het douchen nadampende badkamer, bekruipt me het dubbele gevoel van zowel onmisbaar als misbaar tegelijk te willen zijn. Op het werk een insteek die me relatief makkelijk af gaat, al zeg ik het zelf als leidinggevende van een volwassen team. Het team coachen en stimuleren - laten vertrouwen op hun eigen kracht - en wanneer de situatie daar om vraagt er naast gaan staan en er zijn. Loslaten in vertrouwen. Zakelijk een kwaliteit, privé een uitdaging.

Terwijl ik de badkamer uitstap, lijkt het alsof ik daarmee ook mijn schemerige gedachten achter me laat en hoor ik nog net de laatste zin van het gesprek dat inmiddels is overgegaan in een liedje: Olifantje in het bos, laat je mama toch niet los. Het horen van die zin brengt me terug in het hier en nu. Hopelijk hoeft mijn olifantje me nog lang niet los te laten. Of misschien is het wel andersom. Tot die tijd zal ik hem meegeven vertrouwen te hebben in zichzelf en in het leven. Loslaten in liefde. Life is beautiful.


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=JUa8txfqgog

Schrijver: Annette Hier, 25 juni 2016


Geplaatst in de categorie: liefde

4.2 met 9 stemmen 139Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)