Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Brief naar de Hemel

Henk zag in de gang een witte enveloppe op de grond liggen met een zwarte rand eromheen. Hij bukte zich en pakte de brief en was zeer benieuwd wie de geest had gegeven. Zijn vrouw Ingrid stond in de keuken babi pangang te bereiden en hij vroeg haar de brief te openen en te lezen wie niet meer met zijn ogen knippert.

Het was Gerrit, de billenmaat van Henk. Samen zaten ze in Veenhuizen voor het rijden onder invloed. Toen Henk dat las moest hij effen gaan zitten en een glas whisky drinken. Gerrit was een fijne kerel en oersterk. Henk dacht, dat zijn billenmaat hem menigmaal had beschermd tegen Buck Jones, die hem in elkaar wilde rammen.

Ingrid zei, dat hij aanstaande vrijdag wordt gecremeerd, maar dat het te ver weg was om daar naar toe te gaan. Henk moest maar een condoleance brief sturen. Hij begon te schrijven:

Beste Gerrit, ik heb in je brief gelezen, dat je niet meer ademt. Dat vind ik vreselijk jammer, want je was mijn beste billenmaat in Veenhuizen. Menigmaal heb je voorkomen, dat ik een paar doffe dreunen kreeg van Buck Jones. Ga je nog steeds om met blonde Sjaan, lekkere meid was dat, hé? Ze had ook een oogje op mij, maar in de gevangenis in Assen heb ik Mien leren kennen.

Zij was daar bewaakster en alle gevangenen waren bang voor haar, natuurlijk door haar lengte van meer dan twee meter. Mij vond ze een lief ventje en kreeg ik af en toe iets lekkers toegeschoven, zoals een kroket en een reep. Ook kreeg ik van haar een dun boekje met blote vrouwen erin. Dat was effen een meevaller voor me. Nou ik weet niet meer en je moet de groeten hebben van Ingrid. De mazzel.
Je billenmaat, Henk.

Ingrid las wat hij geschreven had en schold haar vent uit voor een idioot, omdat hij Gerrit zodanig had geschreven, dat hij nog leefde. Hij was gelovig, dus ik neem aan, dat hij naar de hemel gaat en de brief hem daar zal bereiken, zei Henk.

Schrijver: kees niesse, 26 augustus 2016


Geplaatst in de categorie: overlijden

5.0 met 3 stemmen 149Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)