Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

sinterklaas voor moeder

Sinterklaas voor aly moeder en oma en huisvrouw en dame op leeftijd

Sinterklaas was al oud, al jaren reed hij op vijf december eenmaal over de daken van friesland uit spanje weg met de boot met pieten om cadeaus te brengen en een leuk gedicht voor mensen die van elkaar hielden en ook van hem. Hij belde met zijn mobieltje de leeuwarder krant en zag tot zijn schrik dat kleine kinderen als silke niet meer in hem geloofden. Hij weende bitter en belde de fop schrijfpiet. Als jij nou niet een mooi gedicht schrijft voor lieve aly dan ben ik verdrietig zei hij en streek over zijn baard en snor en ging een blokje om met de schimmel amerigo.

De schrijfpiet ging om half zeven ´s ochtends na het ontbijt met koffie en pafke meteen typen en sloeg de pillen over want hij moest inspiratie krijgen en het regende dat het goot over de dakgoot waar rook uitkwam en het stoomschip in harlingen bewoog heen en weer over de golven zodat zijn handschrift maar amper leesbaar was van de ganzeveer.

Lieve aly jij staat altijd voor iedereen klaar en zij voor jou zoals de sint het bekoort. Voor jou een placemat om te eten en een bakvorm voor een taart als je kinderen komen te eten en je familiezussen met aanhang en snip de trouwe kerkganger die je naar het ziekenhuis brengt. Ik geef je een sterk drankje zodat je weer lopen kunt als een haas en een pil om nooit meer te vergeten dat vijf december een belangrijke dag is in je agenda en een nieuwe agenda om te herinneren dat je volgend jaar 74 bent en je rijbewijs moet verlengen en de afspraak met de dokter en sinterklaas en kerst en wanneer je naar franeker moet en wanneer de kerk begint en een mobieltje zodat je je computer theeschenker en tv tegelijkertijd kunt aanzetten met de kachel en een stofzuiger die zelf zuigt zodat je smorgens ook de krant in de brievenbus vind die automatisch met de lift naar boven wordt gebracht zodat je niet hoeft te halen het is nog gratis ook. Blijf nu maar lekker in je bedje liggen met de radio 1 aan met het nieuws dan ben je volgend jaar ook weer aan de beurt als het vijf december is ik kom altijd al vijfhonderd jaar en heb honderd pieten die je nooit zulllen vergeten want aly is een topvrouwe.

Liefs de schrijfpiet en de sintklaas en zijn paard

Schrijver: foppe oostenbrug, 21 nov. 2016


Geplaatst in de categorie: sinterklaas

4,5 met 4 stemmen 109Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot.
Datum:
25 nov. 2016
Ik neem weer mijn petje voor je af Foppe!
Jouw schrijftrant is echt vertellend zonder veel dure woorden geschreven, maar met een hart van goud kun je het heel mooi vertellen.
En ook nog met een inhoud waar de menselijke maat
duidelijk aanwezig is.
Ik ben trots op je!

Wees gegroet,
Joke.
Naam:
Günter Schulz
Datum:
21 nov. 2016
Email:
agschulzziggo.nl
Wij worden weer op onze wensen bediend, Foppe. Deze keer zet je, via Sinterklaas en zijn trouwe helpers, jouw moeder in het zonnetje. Het maakt dan niet uit als het regent dat het giet. Jou en allen, die je lief zijn een fijne Sinterklaas en alvast gezellige feestdagen toegewenst.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)