Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

sint voor geesteljke gezondheid

Sinterklaas voor de ggz friesland medewerkers

Sinterklaas was al oud en had geen zin maar hij nam een pil van de ggz en toen begon hij aan zijn jaarlijkse tocht naar friesland waar het altijd waait en regent en de mensen nog vriendelijk sterk eenvoudig en behulpzaam zijn niet zoals in de randstad stad van overvloed.

De vrouwen van de ggz moeten zorgen voor medicatie en eten en een gesprek en vroeg opstaan en weg bij hun man en in de auto stappen en zij doen het werk al vele jaren lang zodat er een band ontstaat met de bewoners die iets hebben met het hoofd dat niet helemaal werkt maar wat dat is bij iedereen anders en sint zelf werd ook al wat vergeetachtig en liet het dicht en schrijfwerk en cadeaus al aan de pieten over. Hij moest zorgen voor de kinderen en zijn paard en baard en had de schimmel tussen de benen en tenen en moest in bad en de mijter uit de kast halen. Er was ook discussie in de randstad over zwarte piet uit afrika maar daar hield hij ook de boot af en stak de pieten in nog vrolijker gekleurde pakjes met een veer van de meeuwen er op en gaf de schipper uit harlingen een fles juttersbitter als geschenk dat hij in de haven aan mocht meren.
De moeder van foppe haalde foppe op zodat hij met familie sinterklaas kon vieren nog wat kinderlijk met een letter en een rijmpje en een geschenk en nam hem mee naar huis want ze wist dat hij nog van de fabeltjeskrant hield en van zijn mama het meest en dat hij het liefste bij haar was maar ze was op leeftijd dus had genoeg voor hem gezorgd en de auto reed altijd en gaf hem een matras op de grond bij het balkon in drachten waar hij op zo een vreemde manier was vertrokken bij de pimeisjes die veel knapper waren maar geen begrip hadden voor foppe zijn hersenpan die soms heel vreemd
maar gelukkig had foppe ook geen kwaad gedaan dus hoefde hij niet mee in de zak van sinterklaas naar de gevangenis van spanje. De sint zuchtte bij zoveel tekst op het journaal was alweer aleppo en de files en het voetbalgeweld en hij wou dat hij nog kind was want kinderen zijn veel leuker dan volwassenen die alles al weten en weten dat zij sterfelijk zijn zoals de dominee al zei en dat ze hun leven lang moesten werken en huishouden om rond te komen dat was gelijk voor alle mensen op de hele wereld.
Ook de sint was na vijfhonderd jaar nog niet uitgewerkt daar had hij ook pillen voor en deed het voor de kinderen die hem gelukkig maakten met hun glimlach en sinterklaasliedjes voor hem zingen want dat maakte hem gelukkiger dan al die andere dingen in het leven. Voor de ggz medewerkers had hij veel waardering want die zorgden voor mensen die niet zelfstandig konden wonen in hun kleine kamertjes en zorg nodig hadden omdat zijn door de schepper niet waren toegerust met zulke goede hersens als de ggz psychiater die zelf ook niet meer was dan de medicatie die hij had gekregen van de fabriek en die hielpen nu eenmaal dat was wetenschappelijk bewezen net als dat nederlanders nu gemiddeld honderd werden in plaats van vijftig vroeger voor de oorlog toen armoe nog heel gewoon was en sinterklaas geen geld had voor cadeaus. Auke de haan leek sint een goede opvolger voor hem als hij er niet meer was en loes en sjoerdje een goede piet. Misschien moesten die hem later helpen.

foppe

Schrijver: foppe oostenbrug, 1 december 2016


Geplaatst in de categorie: sinterklaas

4.6 met 5 stemmen 2.444Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
5 december 2016
Beste vriend Foppe, ik gebruik geen moeilijke woorden nu hier tegen jou, ik zeg het gewoon simpel
omdat ik dat zelf zo wil zeggen: ""TOF"" mooi dat je zo goed bezig bent!!
Petje af dus!

Joke.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
2 december 2016
Nou, Foppe, het lijkt wel op een dadaïstisch prozagedicht, mijn oprechte complimenten! Het van staatswegen opdringerige Sinterklaasgedoe wordt me ineens helemaal helder. Bedrieglijke poespas! Commerciële volksverlakkerij! Ik herken de ware socialist in jou en van mij mag je de nieuwe lijsttrekker van de PvdA zijn! Twee honden vechten om een been... Rock on, amigo/collega Foppe, en wees maar blij dat je in het sociale land van de Friezen woont, want daar heerst Godzijdank nog ware humaniteit en bekommernis. De VVD-sferen van het dolgedraaide, stressvolle, competitievolle, arrogant-dolgeleerde westen tarten alle liefdevolle sferen. Hoge hoed af, Sint-Foppe!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)