Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

dagje aan zee met fop

DAGJE AAN ZEE MET FOP

Foppe kan erg weinig maar heeft wel fantasie. Voor zijn moeder moet hij een verhaaltje schrijven over zee want daar woont hij nu ver van mama af. Hij fietst van franeker naar harlingen en stopt heel vaak onderweg wegens moeheid. Aan zee ziet hij boten naar de eilanden hij stapt zomaar op. Aan boord gaat hij aan dek zitten het is hem te druk met al die mensen om zich heen en hij wil roken maar dat mag niet.

Hij belt mama hij wordt wat bang maar ze neemt niet op. Hij doet zijn ogen dicht en denkt aan het ziekenhuis en schrikt nee hij is hier nu kijk daar is de vuurtoren al en ze zijn er en hij stapt van boord en kijkt hoe laat de boot terug gaat. Was mama er nu maar bij denkt hij zij zou het ook mooi vinden hier. Hij loopt naar het strand en gaat lunchen met patat en ijs en op het strand zitten en schelpen zoeken. Het is mooi voorjaarweer en er zijn meeuwen in de lucht er zijn veel mensen op het strand ook honden en de zee is eb en geen golven. Hij valt even in slaap van de medicatie die hij om 1 uur inneemt. Dat is rusttijd.

Om drie uur is hij weer wakker en holt naar de boot bang om vast te komen zitten. Aan boord is nog niemand en hij moet naar de wc. Dan weer aan dek en naar de haven en fietsen hij is erg moe en haalt franeker maar net. Daar vertelt hij zijn verhaaltje aan de verpleegkundige en belt mama en gaat vroeg slapen en droomt over indonesië waar hij ook zo graag naar toe zou willen maar dat is veels te ver weg natuurlijk voor hem. Hij droomt over zijn geboortehuis en pillen en biesheuvel boeken in de bibliotheek en wordt al vroeg wakker en gaat douchen en schrijft in zijn computerlaptop dit verhaaltje print uit en dan is zijn pakje shag op en hij is blij met zijn kleine avontuurtje een dagje aan zee even weg van zijn kleine kamertje waar hij veel alleen is.

Schrijver: foppe oostenbrug, 1 april 2017


Geplaatst in de categorie: reizen

4.8 met 5 stemmen 438Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
J.de Groot
Datum:
10 april 2017
foppe, ik lees dit nu pas, maar je weet; ik lees je altijd graag als....
zeker ook omdat ik weet welke strijd je moet leveren.
Maar daarnaast nog meer omdat je een mooi mens bent, fijn dat je nu ook weer even hebt kunnen genieten van dit "uitje"!
MOOI MAN!
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
2 april 2017
Meer dan avontuurlijk, Foppe Biesheuvel, en vooral door jou heel intens beleefd. Het onbekende en teveel prikkels werken ook averechts op mij uit. In gedachten zag ik je gaan.

De dichter Jan-Jacob Slauerhoff ging vaak naar Vlieland, wat hem stimuleerde om later als scheepsarts de halve wereld over te varen.

Tipje: Lees anders zijn romans, die hij daarover schreef. In de geest ver weg reizen is net zo boeiend.

Wie is trouwens die ontzettend lieve en betrouwbare vrouw naast jou op de foto?...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je e-mailadres voor anderen in beeld verschijnt)