Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Lust ik niet?

Toen is nu niet en andersom evenmin, daar zijn we inmiddels allemaal wel achter. Maar het is tegenwoordig wel erg makkelijk om te roepen: dat lust ik niet, want soms, heel soms dan zetten de kids je echt op het verkeerde been. Niet denken dat je meteen omvalt, want daar draait het niet om, nee het gaat om: vla. Niks meer maar ook niks minder!

Of we even op willen passen bij de kleinkinderen, want paps en mams moeten weg, het lastige is alleen het tijdstip, tussen vier en zes uur. Dan eten jullie hier, dus dat probleem werd getackeld. Echter: terwijl ouders weg zijn, roept de een na de ander: ik heb honger!

Ik pleeg een telefoontje en besluit voor de al te hongerigen een tosti te maken, in elk geval een bodempje dus...dan gaat de telefoon, ouders zijn klaar en onderweg naar de Chinees want tja een tosti is niet veel natuurlijk en zo komt het eten binnen, zitten we met zeven personen aan tafel en eten de buik rond, nou ja de meesten dan.

Na het afruimen vraagt dochter: mam, wil je geen vla? Waarop ik zeg, dat zag ik niet staan? Jazeker wel zegt ze, er staan twee pakken stracciatella vla, weet je met die stukjes chocola? Ik zeg oh da's prima en vraag kleinzoon van drie: wil jij ook vla? Ja lekker oma. Dochter antwoordt: dat lust ie niet...en ik gebaar: niks zeggen.

Pak een schaaltje vla uit de koelkast en kruip gezellig naast het kind op de bank. Wa's dat voor vla oma? (we doen samen met 1 schaaltje) en ik zeg: dit lieverd is nou vla met paaseitjes....( hij had een uur daarvoor om een paaseitje gevraagd!) dus hou de lepel voor zijn mond, die gaat open, de hap erin, hij kijkt me aan en zegt: lekker...met een volle mond!

Zijn moeder zit met grote ogen te kijken, iets later zijn zussen ook, heeft hij die vla op? Ik zeg jazeker, al met al, had ik vier hapjes, de rest heeft hij op. Vla met paaseitjes en zo komt er elke dag iets nieuws bij, en raakt de uitdrukking: lust ik niet, steeds meer op de achtergrond!

Schrijver: An Terlouw, 14 mei 2017


Geplaatst in de categorie: voedsel

3.0 met 4 stemmen 97Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)