Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Een ster met een staart

Een aantekening in je dagboek is soms goed voor en verhaal. Het was april 1997. Het was koud en ik ging naar de tuin een paar houtblokken halen voor de open haard. Als amateur weerkundige kijk ik altijd naar boven of er bewolking is, maar de lucht was helder en ik zag alleen maar sterren. Opeens zag ik hoog aan de hemel een ster met een lange witte staart.

Dat had ik nog nooit gezien, maar ik wist meteen dat het een komeet moest zijn. Mijn herinnering was nog fris, het moest Hale-Bopp zijn. Dat waren de ontdekkers, die de komeet in 1995 op grote afstand van de zon hebben ontdekt. De komeet maakt een enorme elliptische baan om de zon en is weer te zien in het jaar 4377.

Tegen die tijd ga ik weer kijken, want ik geloof in reïncarnatie, dus misschien kom ik weer terug als mens of in een andere gedaante. Ik hoop als een grote zwarte hond, zoals mijn broer Frederik, die bij de Rijn in 58v Chr. het slachtoffer werd van een aanval door de Romeinen. Hun leger onder aanvoering van Julius Caesar waren zuidelijk Nederland binnen getrokken.

Toen ik in 2016 met zware longontsteking in het ziekenhuis lag heeft hij mij midden in de nacht nog bezocht. Toen ik wakker werd en de nachtzuster belde voor een aspirientje deinsde ik terug van de schrik. Op de stoel naast mijn bed zag ik een grote zwarte hond zitten en hij had een bril op en hij had een volle snor. De jonge blonde zuster zag de hond ook en razendsnel nam ze de benen de zaal uit en riep:
''Hilfe, hilfe.''

De hond keek geamuseerd naar me, en zei:
''Blijf rustig Kees, ik ben je broer en hij knipoogde naar me. Ik stond op de stoep bij je huis, maar er werd niet open gedaan toen ik met mijn rechterpoot op de bel drukte. Ik hoopte nog, dat je babi pangang aan het bereiden was. Op dat moment kwam een flinke jonge vrouw met een klein bruin hondje mij tegemoet en aaide mij over mijn kop.

Ik vond dat prettig en zei hardop, vriendelijk dank lieve vrouw. Ik zag haar helemaal wit worden in haar gezicht en ze liep hard weg. Ik kon nog net horen, dat ze zei, dat Kees in het ziekenhuis lag. Haar kleine hond wilde mij nog knuffelen, maar het arme beest kreeg er geen kans voor.''

Gelukkig lag ik alleen in de zaal en toen ik en mijn broer veel lawaai en geblaf hoorden van misschien politiehonden was het voor hem een klein kunstje uit het raam te springen en te vluchten. Dat is weer het nadeel als je gelooft terug te komen in een andere gedaante, maar de mensen geloven het niet, zoals de ongelovige Thomas.

Hij was een apostel en geloofde niet, dat Jezus uit zijn graf was opgestaan. Hij had het pas geloofd als hij het zelf gezien had. Ik geloof het wel, want Hij is wel uit zijn graf opgestaan en dat was met Pasen, want het staat in de bijbel en dat is geen leugenboek.

Ik keek weer omhoog naar de hemel en zag, dat de komeet lang zichtbaar bleef en erg helder was en dat komt omdat hij toen dichtbij de zon kwam. Wat ik van de staart van de komeet weet, dat hij een doorsnede van veertig kilometer heeft en door een ijskoude ruimte zweeft en uit steen, gruis en gassen bestaat. Nu hij dichtbij de zon was gekomen gaan de bevroren gassen verdampen en dat zie je als een langgerekte staart van gas en stof.

Die staart kan wel miljoenen kilometers lang worden. Weet je wat ook zo interessant is, dat in de oudheid ook al melding is gemaakt van staart sterren. Ook de ster van Bethlehem wordt vaak als een komeet afgebeeld. Mensen denken ook vaak, dat kometen een voorboden zijn van rampen en oorlogen en dat heeft velen gedwongen zelfmoord te plegen. Toen deze komeet Hale-Bopp verscheen hebben ook veel mensen zelfmoord gepleegd. In de Verenigde Staten hebben 39 mensen collectief zelfmoord gepleegd.

Er bestaan meerdere kometen en één daarvan is de komeet Halley. Die heeft een omlooptijd van 76 jaar, dus veel minder als Hale-Bopp. In 1910 zou hij weer terugkeren en zichtbaar worden vanaf de aarde. Toen werd ook veel onheil voorspeld, want de aarde zou door haar giftige wolk trekken en veel slachtoffers maken, maar achteraf was deze wolk zo ijl, dat er niks gebeurd is. Die deeltjes in de wolk zie je als zogenaamde vallende sterren. Zodra die deeltjes in onze dampkring komen verbranden ze en dat zie je als vallende sterren. Wel een mooi gezicht.

Schrijver: kees niesse, 7 jul. 2017


Geplaatst in de categorie: heelal

4,5 met 2 stemmen 688Er zijn 2 reacties op deze inzending:

Naam:
Kees Niesse
Datum:
9 jul. 2017
Zeer bedankt voor je uitgebreide reactie op mijn verhaal. Ik heb het met grote belangstelling gelezen, maar het is zo moeilijk het allemaal te bewijzen.
Groet van Kees Niesse.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
7 jul. 2017
In diepere zin is de bijbel, net als alle zogenaamde heilige geschriften, wel een leugenboek, omdat het slechts een minimaal deel van de ware mystiek beschrijft. Volgens de apocriefe geschriften is er veel meer aan de hand. De kerkistische stromingen houden bewust veel kennis achter om de brave gelovigen te kunnen uitbuiten en dom te houden. Dat is een vorm van slavernij.
Jezus was een uiterst verlicht persoon, die in Egypte door priesters is geïnitieerd, met name in de 3-daagse schijndood, die gepaard ging met een sterk mengsel van hasj. In die zin is Jezus in zijn leven opgestaan, maar een zichtbaar bewijs van een opstanding na zijn aardse leven is er niet. Dat wil zeggen, wel via de getuigen van enkele discipelen en door de eeuwen heen via gelukzaligen, die hem hebben zien verschijnen, waarvan ik ook één ben. Sommigen beweren dat Hij op oude leeftijd ergens in India is overleden en daar staat nog steeds een kerk ter herinnering aan dat feit.
Jezus was een meester in occulte magie, dat staat vast. Hij had ook enorm veel paranormale gaven. In feite was hij een wetende en kende hij alle wisselwerkingen tussen de menselijke en goddelijke energieën. Hij was Godgelijk en Hij wees/wijst ons erop om dat ook te zijn.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)