Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

ZOEKEN EN PLONZEN

Carla, een zelfbewust meisje van zeventien jaar, zit 's avonds voor haar computer. Ze kijkt vol onderzoekingsdrift naar allerlei raadgevingen aangaande je gezondheid en lichaamsonderhoud.

Klik, klik, en nog meer klikken... Hoe moet ik mijn huid zo zuiver mogelijk houden? Wat is de beste bescherming bij hete zon? Hoe die vetkussentjes kwijt raken en stevige spierbundels krijgen?
Tenslotte is Carla's hoofd vol duizeling. Ze kleedt zich uit en kruipt in bed. Een hele tijd onrustig peinzen en woelen... Eindelijk valt Carla in slaap, heeft nare dromen.

Draken met wijd opengesperde muilen komen van alle kanten brullend op haar af. Ze springt op, probeert tussen twee van die monsters door te glippen. Ontsnappen! Nog grotere schrik! De draken veranderen opeens in reusachtige slingerplanten, die Carla grijpen en stevig omklemmen. Verstikkend!
Met een luide schreeuw ontwaakt Carla. Ze springt haar bed uit, rent in haar nachtgewaad naar buiten.
Vader en moeder lopen verbaasd en bezorgd door het huis heen en weer.
Maar hun dochter holt door de donkere straten, snelt over een eenzame weg langs weilanden, bereikt de zwarte, grillige rand van het nachtelijke bos. Daar gaat het tussen de bomen door.
Van uitputting en de doorstane angst valt Carla voorover, doet water opspatten, en verliest het bewustzijn.
Het frisse nat brengt haar gauw genoeg weer bij. Het ochtendgloren stelt haar gerust. Ze ligt in een bosmeertje, dat ze al heel lang kent, maar nu voor het eerst echt beleeft.
In de rossige gloed van de opkomende zon beuren kikkergekwaak en krekelgesjirp het herboren meisje op.

"Het leven rondom dit meertje heelt en sterkt mijn gestel. Hier zal ik me in de toekomst geregeld baden voor mijn welzijn."

Schrijver: Han Messie, 11 Jul. 2017


Geplaatst in de categorie: vrouwen

3.5 met 2 stemmen 334Er zijn nog geen reacties op deze inzending.


Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)