Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

De vrouwtjesmerel

Verhaaltje voor het slapen gaan van foppe

De vrouwtjesmerel

Op een dag kwam vrouwtjesmerel een mannetje tegen en samen kregen ze twee eieren met jonkies die uitkwamen in het zorgvuldig gemaakte nest in de kastanjeboom. dagen achtereen vlogen ze aan met eten. Toen ze bijna groot waren kwam op een dag mannetjesmerel niet terug. vrouwtjesmerel bleef alleen achter met haar zoon en dochter ging weg.
samen waren ze nu jong en middelbaar in het grote nest en het regende vaak in de herfst en met kerst aten ze voor het laatst samen en hielden toen de winterslaap tot de voorjaarszon hen weer wakker maakte,
Toen vlogen ze allebei weg naar Franeker en Drachten en St. anneparochie. Niemand heeft ooit nog van hen gehoord. Home sweet home alone

Schrijver: foppe oostenbrug, 6 december 2017


Geplaatst in de categorie: dieren

4.6 met 5 stemmen 191Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
7 december 2017
Email:
agschulzziggo.nl
Weer een goed verhaal, dat ik met plezier heb gelezen. Fijn, dat je niet alleen om de lieve personen om jou heen geeft maar ook om de natuur, met name om de dieren. Ook deze keer een échte Foppe.
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
7 december 2017
In de dierenwereld, in dit geval de gevederde vriendenwereld, komt vaak veel tragedie voor. Dat lijkt echt verdacht veel op de tragedies in de mensenwerelden. Mensen zijn ook dieren, maar veel mensen wanen zich op gekke wijze meer dan dieren, ook al zijn ze dat niet, wat ik zeker weet. Veel dieren zijn namelijk veel meer sociaal en wijsgerig dan menig asociaal en stupide mens. We stammen af van de apen, maar de echte apen zijn liever en zorgzamer voor de natuur dan wij. In feite zijn we gedegenereerd en een bedreiging voor het voortbestaan van de planeet aarde met al die massavernietigingswapens. Zelfs een krokodil of een haai zou zoiets destructief onwaardigs niet verzinnen. Laat staan een lieve, onschuldige merel.
Naam:
Lilith de Wit
Datum:
6 december 2017
Wat een prachtig verhaal! Met ontroering gelezen, Foppe.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)