Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

KERSTVERHAAL MET FOPPE EN Moeder

Het was weer een ruig jaar 2017, met natuurgeweld en oorlog en verkiezingen, maar met kerst vergeten we alles en zingen God lof en vrede op aarde er is een kindeke geboren op aard, weliswaar 2000 jaar geleden in Israël. We vieren het en daarna gaat alles gewoon verder zoals mensen dat doen. Voor veel mensen betekent kerst vrede en rust en lekker eten met familie en vrij van het werk en de kinderen hoeven eerst niet meer naar school maar kunnen lekker spelen. veel mensen hebben ook een kerstboom of kerststal of verlichting en kaarsen om het gezellig te maken in huis met de cv op zijn hoogst want buiten is het koud en donker en glad.
Bij de fabeltjeskrant heet het verlichte bomenfeest en in Amerika Santa Claus is coming to town. in Nederland hebben we eerst nog Sinterklaas met kado's en daarna oliebollen en vuurwerk met oudejaar. zo is december een feest maand. Dan begint de winter pas echt met donker koud glad weer en houd foppe zijn winterslaap.
Met kerst gaat Foppe naar zijn moeder. Hij slaapt op de bank en praat gezellig en samen eten ze lekker bij de kerstboom. Zus komt ook even langs want het is haar verjaardag dan. Dan neemt hij na het Bijbellezen emotioneel afstand en rijdt weer over de snelweg naar Franeker waar hij voor het eerst een klein appartement heeft met kerstboom ook voor het eerst. Hij is nu 49 jaar.
Wat zou Jezus eigenlijk moeten in een kribbe met engelen en dieren in een stal met herders vraagt hij zich af, het is toch een mooi waar gebeurd kerstverhaal zo is hij opgevoed om te herdenken en te vieren en niet alleen te zijn. kerst, graag! Liever geen strenge winter echter daar houdt hij niet van wel van de zomer.

Groet aan lezer(es) foppe oostenbrug

Schrijver: foppe oostenbrug, 13 december 2017


Geplaatst in de categorie: kerstmis

5.0 met 3 stemmen 181Er zijn 3 reacties op deze inzending:

Naam:
foppe oostenbrug
Datum:
24 december 2017
bedankt voor jullie trouwe lezersreacties
joke nog bedankt voor de kaart van van gogh, ja het is onderdeel van zorginstelling noordervaartgroet foppe
Naam:
Joke de Groot
Datum:
16 december 2017
Weer een echte "eigen" Foppe!!!
Ik wens je fijne feestdagen samen met je familie!

(vraagje, een klein eigen appartement ben je verhuisd dan of is het een onderdeel van de instelling?)
Naam:
Joanan Rutgers
Datum:
14 december 2017
Fijn om te weten dat je nu een eigen appartement in het pittoreske Franeker hebt, beste Foppe, en ik wens jou en jouw moeder en zus een zalig Kerstfeest toe! In Bethlehem heb ik de grondster gekust, wat volgens de overlevering de plek van de kribbe van Jezus moet zijn. Ik las ook dat Hij in Nazareth is geboren. Er hangt zoveel mysterie omheen. Ik ben net als jij ook een zomermens en en een winterslaapmens, wat de beren in ons zijn. Ga maar niet teveel op in de door de commercie opgedrongen schijnfeestsferen, dan is de overgang straks beter te dragen. Ik ben nu 52 jaar. Moge het Christuslicht je nabij zijn en blijven!...

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)