Inloggen
voeg je verhaal toe

Verhalen

Oude tijden herleven

Een week of twee geleden, raak ik aan de praat met een andere cabrio-rijdster en dan meer vanwege het feit dat er een ander bedrijf is aangenomen om het onderhoud voor hun rekening te nemen. Zo’n praatje kan een paar tellen duren, maar omdat je ook langere gesprekken hebt, wordt dit dus typisch een: langer gesprek. Beide echtgenoten ( onze mannen dus) staan er wat verloren bij, als het ware!

Tja wij vrouwen kunnen makkelijk de stiltes doorbreken, al is het alleen al omdat er stiltes genoeg zijn! Maar als haar eega aangeeft nu toch echt naar huis te moeten omdat hij moet gaan werken, zegt zij: we moeten eens afspreken voor een bakkie! Ik zeg ( terwijl ik dat gewoonlijk echt zo snel niet doe) dat dit een prima plan is! Verwijs naar m’n facebookpagina zodat we niet ook nog de nummers hoeven uit te wisselen en zwaaien elkaar gedag!

Diezelfde dag, komt ze bij m’n groep en we spreken ook nog een dag af, om dat ‘ bakkie te komen doen’ en dat was dus gisteren. Ik vroeg haar nog wel: komt P ook mee? Terwijl ik dat typ, vraagt zij aan hem: An vraagt of je meekomt en al helemaal voorbereid op het ‘nee’ antwoord, vallen de schellen van haar ogen als hij zegt: ja, gezellig!!!

Zij weet niet wat ze hoort en typt terug, P komt ook mee! Ik zeg: leuk! En zo stappen beide gisteren even voor tienen binnen voor een bakkie...heel gezellig, dat zeker en wat ons vrouwen nog het meest verbaasde: de mannen hebben amper hun mond dichtgehouden! Want wat blijkt? Ze zijn in elkaars buurt geboren, opgegroeid, hebben in dezelfde omgeving kattenkwaad uitgehaald en hebben het hier in de omgeving ook dichtgebouwd zien worden!

Met heel veel moeite, zijn beiden na ruim twee en een half uur vertrokken, zij: verbaasd dat hij zoveel te vertellen had, hij met rode konen, net als die van mij. Zelfs familie van haar, is mij bekend het is te bizar dat mensen op deze manier elkaar tegen komen. Maar het allerleukste is toch wel dat hij: normaal nooit met haar op de koffie gaat, echter dit keer zei: ik ga mee! Karma? Vast wel en je snapt: binnenkort een bakkie daar, want geloof me, wij vrouwen genieten als we de verhalen van het kattenkwaad van de mannen horen hoor. Echt wel, dus wie weet wat we nog te horen krijgen?!

Schrijver: An Terlouw, 31 januari 2018


Geplaatst in de categorie: vriendschap

4.3 met 3 stemmen 770Er is 1 reactie op deze inzending:

Naam:
Günter Schulz
Datum:
2 februari 2018
In een tijd waar menigeen het begrip vriendschap nauwelijks meer ervaart, is dit goud waard, zeker wanneer er, onverwacht, meteen een klik is. Graag gelezen, An.

Geef je reactie op deze inzending:

( vink aan als je niet wilt dat je emailadres voor anderen in beeld verschijnt)